golf II skrzynia biegów brak piątego biegu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
siema siema mam taki problem ze skrzynia biegów . Podczas jazdy zaczoł amoczynnie wyskakiwać piąty bieg , a reszta biegów nie chciała wejść , dopiero jak wysprzęgliłem kilka razy to reszta biegów wchodziła normalnie . teraz jak go odpalam i jest na luzie to coś brzekoli w skrzyni , tak jak by tryby chodziły na sucho może to być brak w oleju w skrzyni biegów ?? jak tak to jak wymienić olej w skrzyni . mam golfa II 1.6 benzyna 92 rok pozdrawiam wszystkich
cze,
brak piatego biegu jest spowodowane brakiem oleju
wymiana skrzyni kolego - chyba najtańsza opcja
brak piatego biegu jest spowodowane brakiem oleju
wymiana skrzyni kolego - chyba najtańsza opcja
- sasquaczyk
- Nowicjusz
- Kontakt:
Niekoniecznie wymiana skrzyni, spokojnie możesz wymienić olej (do 5 biegowej wlej 3.2 litra). Miałem identyczny problem, skończyło się na odkręceniu półosi i podróż A2 na lawecie. W skrzyni było 1.5 litra oleju. Uzupełniłem i chodzi bez problemów.
http://www.papisserwis.pl SWARZĘDZ
Re: golf II skrzynia biegów brak piątego biegu
Potwierdzam, też jeździłem na sucho. Było bardzo nieprzyjemnie, bo w trasie się to stało i w pewnym momencie wysprzęglony samochód nawet na luzie jechał do przodu. Po dolaniu oleju i delikaatnym rozruszaniu biegów wszystko gra.(jak na razie)
Polecam kolego sprawdzić, którędy uciekał olej, bo najprawdopodobniej gdy dolejesz, zrobi to ponownie, a szkoda, bo drogi. U mnie na przykład przegnił dekielek z boku skrzyni.
Polecam kolego sprawdzić, którędy uciekał olej, bo najprawdopodobniej gdy dolejesz, zrobi to ponownie, a szkoda, bo drogi. U mnie na przykład przegnił dekielek z boku skrzyni.
MK2 tdi http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=570390" onclick="window.open(this.href);return false;