Dalsze mody
20.02.2012
Wymiana oleju + dwu siarczan molibdenu , filtrów
Następna wymiana za 8000 km.
31.08.2012
Pora na kolejna wymianę filtrów i oleju. Podsumowując 8 000 bezawaryjne, poza skrzynią która niedawno uległa awarii i czeka w kolejce na naprawę,
Ale to niestety moja wina ( Za często podczas zmiany zjawiał się dentysta ^^ )
Olej Motul 5W40
Filtry Mana
Dwusiarczek Molibdenu + srodek czyszczący wtryski
Do tego postanowiłem wymienić płyn hamulcowy na Motul RBF 660
Następnie pokusiłem się o dokładne wyczyszczenie stożka.
Tutaj już po skręceniu gotowy do montażu:
I na koniec mała pierdołka, która mam nadzieje poprawi wygląd auta. Podziękowania dla
ArturaAHH a leon klubu za sprzedaż dokładeczki w śmiesznych pieniądzach.
Jak tylko założę zrobię zdjęcie.
Niebawem do auta wpadną poliuretany strongflexa na przód wraz z cały zawiasem oraz coś cieszące oko, wisieneczka na torcie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ale coś więcej na ten temat dowiecie się później.
2.09.2012
Tak jak wcześniej wspomniałem będzie wisieneczka
Podziękowania dla
Mariusz_ZT.tk. Banan na twarzy będzie widniał do następnego tygodnia
Zestaw na zimę. Oryginalne 17tki:
25.09.2012
Z dniem dzisiejszym skrzynia dotarła do doktora Rafała "Szumi", który ma ją wskrzesić jak i wzmocnić. Tak jak się spodziewałem brązowy wodzik nie wytrzymał (bolączka tych skrzyń). Niebawem zostanie naprawiona a ja tym czasem poszukuje mocnego sprzęgła, ponieważ przez obecne sprzęgło spierdział się wodzik.
3.10.2012
Do wymiany również sprzęgło + dwumas od Radzikowskiego. Poniżej zdjęcia zużytego 6 łopatkowego spieka i docisku.
+ Nowy olej do skrzyni.
12.10.12
No i kolejna rzecz do auta
Oryginalne lampki, które dotarły w tygodniu. Z dniem dzisiejszym zaś trafiły na warsztat. Czyszczenie, polerowanie itd.
Przed lampy wyglądały tak:
Po całej operacji:
Do tego zabiegu potrzebowałem 2 środków Meguiars'a:
17.10.2012
Skrzynia jest już w domu
Robota wykonania bardzo profesjonalnie
Pozdrawiam
Rafała ,,SZUMI' i dziękuje pomoc. W skrzyni zostały wymienione synchronizatory 2 i 3 biegu, wymieniony pęknięty wodzik, łożyska, przerobione wodziki z nitów na śruby, wymienione wszystkie uszczelnienia oraz co najważniejsze właściwie "ponaciagane" łożyska wałków. Skrzynia została cała pomalowana, a śrubki oddane do chromowania, aby wszystko to wyglądało profesjonalnie
Teraz czekamy tylko na sprzęgło i składamy
)
7.11.2012
Kolejne rzeczy do auta. Powoli zaczynam zbierać wszystko do kupy bo jak dobrze pójdzie to auto za 2-3 tyg będzie gotowe
Z dniem dzisiejszym sprawiłem sobie nowe oponki Toyo Snowproxes S953 w rozmiarze 225/45/17.
Czemu te?
Zasugerowałem się przede wszystkim cena oraz faktem im w poprzednim aucie (a3 8l) miałem starszy model i byłem z nich bardzo ale to bardzo zadowolony.
13.12.2012
Piękny dzień dla mnie jak i dla auta
Dlaczego? Bo doszło dłuuuugo oczekiwane ,,potężne'' spzegło prosto zza oceanu od
Apsika. którego pozdrawiam! Teraz cos wiecej na temat tego cudeńka:
Mówiąc krótko ... dwumas LUKa który w porównaniu do Sachsa ma tendencję do dłuższego znoszenia większych obciążeń i dlatego jest dobrym kandydatem na mocne sprzęgło 240mm.
Sprzęgło o którym mowa to zestaw LUKa od Shrana o ozn BTB ze zmodyfikowaną tarczą i wzmocnionym dociskiem. Cała akcja polega na tym, że seryjna tarcza okuwana jest karbonowo/kewlarową okładziną, a docisk wzmacniany jest bez zastosowania dodatkowego słoneczka.
Do modyfikacji potrzebna jest seryjna tarcza i docisk LUKa w stanie nowym lub używanym ALE NIE USZKODZONYM, w moim przypadku był to nowy zestaw, ponieważ nie lubie ,,drut systemu''
Czemu warto było czekać az 2 miesiące? A chociażby dlatego ze zestaw ten jest mocniejszy od Sacha Performance i zostało sprawdzone ze wytrzymuje 550nm i to jeszcze nie koniec ,co do Sachs Performance + dwumasowe koło Sachs to oficjalnie producent nie podał górnej granicy wytrzymałości zestawu. Teoretycznie jest to 450-470Nm.
Pora na zdjęcia:
PS. Czerwone podobno są szybsze
)
![Obrazek](https://lh3.googleusercontent.com/-3HPX2eHbPOI/UM3_J4hKgsI/AAAAAAAAAZ4/DH04JNvr5WE/s512/IMAG0670.jpg)