Witam!!zastanawiam sie nad przekladka do mojego SR-a silnika 2.0.. do wymiany napewno:skrzynie, zwrotnice,półosie,linki do lewarka zmiany biegow,komputer.Zastanawiam sie jeszcze co z wiazką silnika tzn czy wymaga modyfikacj???no i co z licznikem,no i wybor silnika tez łatwy nie jest 2 litry wystepowalo chyba 5 wersji APK, AQY, AZJ, ATU, AGW,najlepsze podobno dwa pierwsze .
Licze ze podzielicie sie ze mna wiedza na ten temat.
SWAP 1.6 AKL na 2.0 APK/AQY??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam. Dwa miesiące temu skończyłem Swap w swoim golfie z 1.6 AKL na 2.0 APK. Przekładałem wiązkę silnika, dokładałem CAN-y z licznika do sterownika silnika i sterownik AirBag, który również musiałem zmienić i przerobić instalacje, jak i zmieniłem pastylkę w kluczyku(do immo) wraz z licznikiem. Do tego dochodzi przeróbka instalacji przekaźnika pompy paliwa i wymiana przekaźnika na ten z 2.0. Z mechanicznej części to wiadomo, silnik, skrzynia, linki z kasetą biegów, część osprzętu silnika ponieważ różnią się kostkami, część układu wydechowego ponieważ 2.0 ma tłumik o grubośći 55mm, a 1.6 chyba 45mm, zawieszenie, stabilizator, tarcze, zaciśki, piasty(zwrotnice). Generalnie duuużo pracy przed Tobą Mi zajęło to ok tygodnia, robiłem wszystko samemu we własnym warsztacie
Jak coś to pisz na PW chętnie pomogę
Jak coś to pisz na PW chętnie pomogę
Dorzucam krótki filmik, trochę ogólnikowy niestety. Ale ważne, że udało mi się dokończyć projekt .
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;