Czy ten licznik będzie pasował nie patrząc na indeks
Niestety nie mam teraz możliwości sprawdzenia w swoim samochodzie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie jest to licznik z MFA, wyświetlacz to zegarek, a u góry ekonomizer.nawias123 pisze:tylko to jest chyba licznik wymagający komputera MFA (pokazuje spalanie i różne bajery)
więc niektóre kontrolki mogą Ci nie działać
jak to obejść? chciałem kupić sobie takie zegary ostatnio i po poszukiwaniach na forum wyszło na to że nie będzie działać bez czujnika biegu neutralnego w skrzyni?marcinek84 pisze: nawet ekonomizer można obejść i będzie Ci pokazywać.
Oba wtyki trzeba czy ten szeroki będzie pasował z golfa?, ten wąski wtyk mam.marcinek84 pisze:To licznik z Passatasam taki kiedyś kupiłem i przekładałem obrotomierz
![]()
1. Tak, jeśli zdobędziesz wtyczki do licznika z Passata i podłączysz pod kable z wiązki. Obudowa jest identyczna jak w golfie. Przełożysz swój prędkościomierz, podłączysz i dobrze wskazuje temperaturę i paliwo nawet ekonomizer można obejść i będzie Ci pokazywać. Po tym co pisze na foli porównaj sobie ze swoim licznikiem i zobaczysz ze większość jest tak samo podpisana.
Czytałem tu gdzieś na forum że się da tylko trzeba jakieś kable, ścieżki połączyć i działa bez czujnika w skrzyni tylko nie zapala się lampka, ale nie wiem dokładnie które trzeba połączyćmariusz_k90 pisze:jak to obejść? chciałem kupić sobie takie zegary ostatnio i po poszukiwaniach na forum wyszło na to że nie będzie działać bez czujnika biegu neutralnego w skrzyni?marcinek84 pisze: nawet ekonomizer można obejść i będzie Ci pokazywać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości