[B5 3B] Silver & Black ! Smoked, gwint, ciemne lampy tył !
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
[B5 3B] Silver & Black ! Smoked, gwint, ciemne lampy tył !
Czas opisać swojego passacika
Pokrótce, wcześniej jeździłem golfem mk III
A to był mój dupoVWóz
Jednak postanowiłem sprzedać Golfa aby kupić Passat b5, B3 fajnie się nie jeździło a, że robię bardzo dużo km potrzebne było mi wygodne auto
Teraz Trochę o passku.
Jest to Passat b5 1.8 + LPG Kombi rok produkcji - 1998
Sprowadzony z włoch, jestem pierwszym właścicielem w Polsce.
Wyposażenie :
- elektryczne szyby x4
- elektryczne lusterka
- cztery jaśki
- klimatronik
- ABS
- centralny zamek z pilota - scyzoryk
- wspomaganie
- przeciwmgielne przód
- 2x podłokietnik
- klimatyzowany schowek
- immobiliser,
- regulacja kierownicy
- regulacja foteli
Audio :
- Wzmacniacz - PowerBass ASA 600.4
- Subofer - PowerBass M-12
- Głośniki - u-Dimension EL Comp 6
- Kable - 20mm HW Energetic
- Radio - PIONEER DEH-4200SD
Wykonane mody :
- Centralny z pilota - scyzoryk
- Kierownica trójramienna
- Smoked Front !
- Lampy tył ciemne
- Aluski 17" RH
- Gwint
Planowane mody :
- listwa przód us/japan
- ściemnienie szyb
- skóry albo półskóry
Mam tylko 3 fotki z przymiarki 18" na dniach postaram się zrobić więcej zdjęć i coś wrzucę.
Smoked front :
Gwint na aucie
Była przymiarka koła :
Oraz wpadło prawe duże lustro :
Ciemne lampki na tyle
Ciemne znaczki :
Pokrótce, wcześniej jeździłem golfem mk III
A to był mój dupoVWóz
Jednak postanowiłem sprzedać Golfa aby kupić Passat b5, B3 fajnie się nie jeździło a, że robię bardzo dużo km potrzebne było mi wygodne auto
Teraz Trochę o passku.
Jest to Passat b5 1.8 + LPG Kombi rok produkcji - 1998
Sprowadzony z włoch, jestem pierwszym właścicielem w Polsce.
Wyposażenie :
- elektryczne szyby x4
- elektryczne lusterka
- cztery jaśki
- klimatronik
- ABS
- centralny zamek z pilota - scyzoryk
- wspomaganie
- przeciwmgielne przód
- 2x podłokietnik
- klimatyzowany schowek
- immobiliser,
- regulacja kierownicy
- regulacja foteli
Audio :
- Wzmacniacz - PowerBass ASA 600.4
- Subofer - PowerBass M-12
- Głośniki - u-Dimension EL Comp 6
- Kable - 20mm HW Energetic
- Radio - PIONEER DEH-4200SD
Wykonane mody :
- Centralny z pilota - scyzoryk
- Kierownica trójramienna
- Smoked Front !
- Lampy tył ciemne
- Aluski 17" RH
- Gwint
Planowane mody :
- listwa przód us/japan
- ściemnienie szyb
- skóry albo półskóry
Mam tylko 3 fotki z przymiarki 18" na dniach postaram się zrobić więcej zdjęć i coś wrzucę.
Smoked front :
Gwint na aucie
Była przymiarka koła :
Oraz wpadło prawe duże lustro :
Ciemne lampki na tyle
Ciemne znaczki :
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2013 22:44 przez Damian92, łącznie zmieniany 7 razy.
- golf3dawid
- Forum Master
B5 3B Srebrne zagazowane Kombi :)
Ładny , pewnie będzie kolejny dobry projekt Jak zaczynałem przeglądac projekty na tym forum to akurat zaczynałeś modzić MK3
Jak się sprawuje passat ? Jak spalanie gazu ? Lampki przyciemnij odrazu z przodu .
Nie myślałeś o wymianie foteli na jakieś półkubły ? bo te takie "zwykłe" fotele jakoś mi się nie podobają, trójramienna kierownica dobry mod
Powiedz mi jak zrobiłeś centralny z pilota , u siebie w MK4 mam centralny z kluczyka , myslałem nad przerobieniem ale nawet nie czytałem jak się za to zabrać
Gdzie tyle śmigasz ? Studiujesz czy tylko praca ?
Dużo pytań , ale jakos zawsze zaglądałem do twoich garaży , tutaj też będe zaglądał Jesteś w moim wieku lub rok starszy a MK3 naprawdę było mega zrobione
Pozdrawiam
Jak się sprawuje passat ? Jak spalanie gazu ? Lampki przyciemnij odrazu z przodu .
Nie myślałeś o wymianie foteli na jakieś półkubły ? bo te takie "zwykłe" fotele jakoś mi się nie podobają, trójramienna kierownica dobry mod
Powiedz mi jak zrobiłeś centralny z pilota , u siebie w MK4 mam centralny z kluczyka , myslałem nad przerobieniem ale nawet nie czytałem jak się za to zabrać
Gdzie tyle śmigasz ? Studiujesz czy tylko praca ?
Dużo pytań , ale jakos zawsze zaglądałem do twoich garaży , tutaj też będe zaglądał Jesteś w moim wieku lub rok starszy a MK3 naprawdę było mega zrobione
Pozdrawiam
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
golf3dawid, Ale lawina Z chęcią odpowiem na wszystkie pytania
Ten samochód będzie służył do wożenia dupy i fajerwerków jak w mk3 nie będzie, choruje na białe mkI w cabrio na wąskim zderzaku, achhh ale na razie nie pozwalają na te fundusze . . .
Passat sprawuje się na razie bez zarzutu, na początku poszła maglownica została zregenerowana i śmiga. Gaz, wzorowo przy spokojnej jeździe czyli tak do 100km/h wychodzi mi ok 8l a przy normalnej czyli nie więcej jak 130km/h 10l
Lamp z przodu raczej nie będę ściemniał wpadnie ORI xenon, lampki już leżą w garażu tylko czekają na montaż.
Fotele zwykłe ale dobrze trzymają na boki, mam nadzieję, że uda się upolować grzane półskóry ale to odległe plany.
Co do centralnego, kupiłem sterownik noxon ze scyzorykami, identycznie wyglądają jak ORI jest parę kabelków do podłączenia - prosta sprawa, jak kumaty jesteś trochę z elektryki to na pewno sobie poradzisz.
Passatem ogólnie robię dużo km, w tygodniu ponad 400 wychodzi
Ten samochód będzie służył do wożenia dupy i fajerwerków jak w mk3 nie będzie, choruje na białe mkI w cabrio na wąskim zderzaku, achhh ale na razie nie pozwalają na te fundusze . . .
Passat sprawuje się na razie bez zarzutu, na początku poszła maglownica została zregenerowana i śmiga. Gaz, wzorowo przy spokojnej jeździe czyli tak do 100km/h wychodzi mi ok 8l a przy normalnej czyli nie więcej jak 130km/h 10l
Lamp z przodu raczej nie będę ściemniał wpadnie ORI xenon, lampki już leżą w garażu tylko czekają na montaż.
Fotele zwykłe ale dobrze trzymają na boki, mam nadzieję, że uda się upolować grzane półskóry ale to odległe plany.
Co do centralnego, kupiłem sterownik noxon ze scyzorykami, identycznie wyglądają jak ORI jest parę kabelków do podłączenia - prosta sprawa, jak kumaty jesteś trochę z elektryki to na pewno sobie poradzisz.
Passatem ogólnie robię dużo km, w tygodniu ponad 400 wychodzi
Dzięki ! Co do wieku dziś skończyłem 20 latgolf3dawid pisze:Dużo pytań , ale jakos zawsze zaglądałem do twoich garaży , tutaj też będe zaglądał Jesteś w moim wieku lub rok starszy a MK3 naprawdę było mega zrobione
- golf3dawid
- Forum Master
Wszystkiego Najlepszego A przy okazji Wesołych Świąt
Słuchaj , możesz podesłać link do tego sterownika lub podać koszt, kupuję to podłaczam i działa ? Musze w kazdę drzwi osobno się podłączać czy wystarczy do jakiejś "centralki"
Słuchaj , możesz podesłać link do tego sterownika lub podać koszt, kupuję to podłaczam i działa ? Musze w kazdę drzwi osobno się podłączać czy wystarczy do jakiejś "centralki"
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Dzięki ! Też Ci życzę Wesołych Świąt !golf3dawid pisze:Wszystkiego Najlepszego A przy okazji Wesołych Świąt
Sterownik kupiłem coś takiego : http://allegro.pl/sterownik-noxon-t5p3- ... 54856.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Imo przekładasz ze swojego kluczyka a grot dorabiasz wpinasz się w kable w drzwiach kierowcy na forum w FAQ gdzieś chyba jest fotoporada
- grzybek31
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bardzo fajny passssaciorek osobiscie mam pol skury i jestem zadowolony nie jest tak zimmno jak siadasz , a nie jest jakos cieszko dbac o nie, golf byl dobze zmodzony to i passat nie bedzie zle wygladal
grzybek31, dzięki kolego Ja to strasznie choruje na takie półskóry
Autko fajne, ale czekam na Twoje modyfikacje . I przebiegi robimy podobnie, ja swoją Aśką i w między czasie Hondą zrobiłem ok. 15 tysięcy od czerwca. To jest 125 konny silnik?
- golf3dawid
- Forum Master
Re: B5 3B Srebrne zagazowane Kombi :)
Ok dzieki ,czyli znajomy dobrze mowil ze wystarczy tani alarm i bedzie dzialac , a tutaj scyzoryk praktycznie jak w ORI fajna sprawaDamian92 pisze:Dzięki ! Też Ci życzę Wesołych Świąt !golf3dawid pisze:Wszystkiego Najlepszego A przy okazji Wesołych Świąt
Sterownik kupiłem coś takiego : http://allegro.pl/sterownik-noxon-t5p3- ... 54856.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Imo przekładasz ze swojego kluczyka a grot dorabiasz wpinasz się w kable w drzwiach kierowcy na forum w FAQ gdzieś chyba jest fotoporada
Ile Ci to zajelo ? Wszystko tj. centralka itp w lewych drzwiach masz ? Musze sciagnac boczek , podpiac sie do kabli (z faq) zlozyc i gotowe ?
I ostatnie pytanie , nie ma z tym problemu , bo nie jest to alarm ale niektore tanie alarmy mialy tak ze same sie wlaczaly itp , tutaj nie powinno byc tego problemu ze samochod sam sie otworzy czy cos ?
Po swietach zamowie sobie
Coś pomału będzie się robićSlovak pisze:Autko fajne, ale czekam na Twoje modyfikacje .
Zgadza sięSlovak pisze:To jest 125 konny silnik?
golf3dawid, mi to zajęło ok 2.5h centralkę mam założoną tam gdzie są bezpieczniki, idealnie tam pasuje. Ściągasz boczek wpinasz się w kable i gotowe
Co do centralki, nic się nie dzieje niepokojącego. Zasięg elegancki ma
Ostatnio do passacika zostało zakupione parę rzeczy
Gwincior
Feluski 17" rh szerokie na 8" i na to udało się wyrwać 215/45 oponki dunlop'a sp sport
No i dystanse na tył, wszystko powinno się ładnie spasować
No i kupiłem wszystkie farby podkłady itp do malowania felg także koło będzie w nowym czarnym kolorze
Gwincior
Feluski 17" rh szerokie na 8" i na to udało się wyrwać 215/45 oponki dunlop'a sp sport
No i dystanse na tył, wszystko powinno się ładnie spasować
No i kupiłem wszystkie farby podkłady itp do malowania felg także koło będzie w nowym czarnym kolorze
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
17 troche mało do b5
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
Mało , mało
Zapraszam na ogólnopolskie forum passata ->forum.vw-passat.pl
Ogolnie ta 18 co przymierzałeś na fotkach była spoko
Zapraszam na ogólnopolskie forum passata ->forum.vw-passat.pl
Ogolnie ta 18 co przymierzałeś na fotkach była spoko
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.