Znalezlem takie zdjecie.Interesuje mnie nie tyle z czego jest zrobiona a wymiary tej oslony.Bo z tego co sie orientuje to nie latwo jest cos takiego dobrze wymierzyc.
http://poradnik.telewizor.eu/naprawa-telewizora.html
[mk2] jak zrobic taka oslone silnika
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- golf694
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony wt cze 04, 2019 14:05 przez golf694, łącznie zmieniany 1 raz.
Sądzę, że to nic trudnego. Wystarczy trochę kreatywności. Jakiś papier/karton, marker i robisz sobie szablon. Później robisz coś identycznego z wybranego przez siebie materiału. Mi na razie nie przychodzi do głowy co można wykorzystać na taką osłonę.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
karton j.w kolega napisał. wszędzie od tego zaczynają nawet w tv pokazują wykonanie.... z czegoś lekkiego, prawdopodobnie jakaś cienka płyta drewniana, ew tzw dykta- masz to z tyłu w meblach
Ja bym użył żywicy i włókna szklanego. Wtedy możesz do woli modelować kształt takiej osłony.
polecam plexę, napewno będzie bardziej wytrzymała na wysokie temperatury panujące w komorze silnika niż dykta
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
tovdi1, myślisz, że z tymi osłonami ktoś jeździ na co dzień? Ja myślę, że to tylko na zloty