souler pisze:arwam, skończ! gościu nie zbuduje biturbo, bo:
1 - nie ma wiedzy
2 - nie ma kasy
a przeszkadza Ci to?
ja jakoś też kasą nie sram a jakoś zmieny w silniku popycham do przodu.
ale jak to w polsce, normą jest że każdego kto się z szeregu wychyla trzeba zgnoić, bo jakby nie to przypadkiem może coś zdziałać...
to samo słyszałem jak myślałem o podciśnieniowym sterowaniu bez elektroniki do VNT. i to między innymi od takiej sławy jak EVO.
i co powiedział że nie będzie działać i co? nie dziąła?
więc jesli sam nie masz wiedzy to skończ śmiecić w temacie i przeszkadzać innym.
to że jest ktoś znany nie znaczy że zawzze ma rację.
u nas zawsze jak ktoś chce coś inaczej osiągnąć to jest gnojony że robi głupotę, że nie ma sensu, itd,
jak robiłem hebel 4x280mm tak samo była burza w szklance wody, miało być 200KM z AAZ'a powtórka, więc z racji swojej przestań mówić co sie da a co nie.
a to że ktoś nie ma kasy i wiedzy jeszcze o niczym nie przesądza, puki co wiedzę można szybciej i łatwiej zdobyć niż kasę.
a czy zrobi czy nie to kwestia tego na ile uparty będzie.
tyle w temacie.
souler pisze: powyżej można się bawić, ale trzeba zakupić kute korby = koszt tuningu na 250 koni bez swojego nakładu pracy...
a tutaj widać jaką wiedzę posiadasz. mowa była o PD+Biturbo.
a ty wyskakujesz jak Filip z konopi że na 250KM trzeba kutych korb PD od 130KM począwszy mają częściowo odkuwane korbowody i 250-270KM znoszą z palcem w dupie. jak nie masz za wczesnego kąta wtrysku to ryzyko pogięcia korb jest nikłe.
więc jeśli nie masz wiedzy w danym temacie, nie zamierzasz do niego coś sensownego wnieść to zamilcz.
to nie był temat czy silnik tyle wytrzyma, tylko:
swirek470 pisze:Wiem ze znajda sie tacy co powiedza ze to bez sensu i szkoda roboty i kasy ale chcial bym cos takiego zrobic poniewaz tak chcem i juz
moce mysle tak ok 220/450
DA RADE TO ZROBIC CZY NIE? chetnie przyjme porady
więc Twoja i
Fahoo, wypowiedź jest tylko Spamem i złośliwym Ryciem...
kiedyś było inaczej, były pytania, były konkretne odpowiedzi, teraz są konkretne pytania, ale odpowiedzi mająna celu tylko zniechęcenie działania, jeśli tylko to nie da komuś korzyści.
jesli będzie się taki stan rzeczy nadal utrzymywał postaram sie aby tutaj porządki zaprowadzono,
kłania się punkt 9 regulaminu.