mk5 cięko pali zimny i ciepły czujnik położenia wałka

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

michalgolfV
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: michalgolfV » sob sie 04, 2012 18:49

Witam koledzy mam poważny problem ze swoim mk5 1.9 tdi 105km a więc problem jest w paleniu na zimno i ciepło komp wykazał czujnik położenia wałka ale zostały podkładane trzy inne i nadal jest to samo wiążka została sprawdzona były przetarte dwa kabelki i zostały zaizolowane i dalej jest problem i każdy inny wsadzony czujnik komputer pokazuje uszkodzony czujnik położenia wałka :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: , wtryski są ok są sprawdzone golfik się zwija jak trzeba. dziękuje za pomoc

mundek1245
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mundek1245 » pt gru 28, 2012 14:57

A możesz mi powiedzieć kolego gdzie ten czujnik sie znajduje? Bo mam podobny problem ale mi tylko ciezko pali na ciepłym silniku;/ A tobie radze sprawdzić rozrząd czy nie jest przestawiony, często jest tak ze przeskoczy o ząbek i wybija właśnie ten błąd. Miałem taki problem w sowim poprzednim golfie.

Mundek

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: mk5 cięko pali zimny i ciepły czujnik położenia wałka

Post autor: doggie » pt gru 28, 2012 17:52

mundek1245 pisze: mam podobny problem ale mi tylko ciezko pali na ciepłym silniku

ty masz problem z mapami i związaną z tym dawką paliwa, podjedź do tunera zmieni ci mapy i problem zginie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”