Tajemniczy licznik diesla golfa II.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tajemniczy licznik diesla golfa II.
Kupiłem okazyjnie licznik z obrotomierzem do golfa II diesla w celu montażu do mojego turboklekota. Jest na nim tajemnicza podświetlana strzałka w miejscu standartowego wskaźnika paliwa. Obydwa wskaźniki poziomu paliwa oraz temperatury wody są zwarte w obrotomierzu. Sprzedający nie miał zielonego pojęcia do czego to może służyć. Może ktoś inny zna tajemnicze przeznaczenie tej kontrolki? Licznik na załączonym obrazku.
Mam plan zamontować ten licznik do Golfa I 80'. Jest z tym duży problem czy kosmiczny problem?
Pozdrawiam
Mam plan zamontować ten licznik do Golfa I 80'. Jest z tym duży problem czy kosmiczny problem?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Ta dioda ze strzałką jest od ekonomizera i do jej działania potrzebne sa jeszcze dwa czujniki (zwykłe włączniki) zakładane na popę wtryskowa i wtedy to będzie działało, jak mocniej się depnie to zapala się dioda
Ostatnio zmieniony czw sie 10, 2006 14:42 przez 1czarek1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
nom, ale raczej sama strzałka się świeci, a pole zostaje nieoświetlone. Zdecydowanie przy ekonomicznych. Audi to jest benzyniak 1.8, dlatego pisałem o podcisnieniu z gaźnika. Zapala się przy około 3 tys czy jakoś tak, nie pamiętam. Dość pożyteczne, ale ekonomizerek jest lepszy- ostrzega też o wysokim spalaniu przy wysokim biegu i zbyt małych obrotach. Nie wim czy strzałka też?
nie wystarcza 2 czujniki , potrzeba jeszcze skrzynie biegow z czujnikiem na wodzikach wlaczania biegow ( ja w swojej mam w miejscu czujnika wstwecznego biegu - kostke el na chyba 10 pinow) i jeszcze licznik ma podpiety zacisk W alternatora zeby badac obroty .1czarek1 pisze:Ta dioda ze strzałką jest od ekonomizera i do jej działania potrzebne sa jeszcze dwa czujniki (zwykłe włączniki) zakładane na popę wtryskowa i wtedy to będzie działało, jak mocniej się depnie to zapala się dioda
-
- Nowicjusz
Dokładnie to dioda wskazuje obroty mocy maksymalnej;) A wskaźnik w postaci strzałki to nie wiem jak to jest w dieslach, ale pisałem już kiedyś, że w passacie B2 1.3 benzyna działała ona tylko na 4 biegu i wskazywała spalanie:)1czarek1 pisze:Ta dioda ze strzałką jest od ekonomizera i do jej działania potrzebne sa jeszcze dwa czujniki (zwykłe włączniki) zakładane na popę wtryskowa i wtedy to będzie działało, jak mocniej się depnie to zapala się dioda