Mk2 pół osie lub przegub
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2 pół osie lub przegub
Witam. Mam problem w ogóle z golfem mk2 1.8 90km rok 90 5drzwiowy, a dokładniej niewiem co się dzieje ale już 2 przegub poszedł wsumie jeździ ale oddaje metaliczne dźwięki, od czasu do czasu i niewiem o co chodzi i tez tak jakby zauważyłem i niewiem czy jest to możliwe ze są dwie inne pół osie ?? Proszę o pomoc, z góry Dziękuje
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mk2 pół osie lub przegub
Inaczej nie może być, bo skrzynia biegów nie jest po środku auta.Gibek242 pisze:czy jest to możliwe ze są dwie inne pół osie
Opisz uszkodzenie przegubu?Gibek242 pisze:2 przegub poszedł
Mk2 pół osie lub przegub
No auto jeździ na tym przegubie tylko coś stuka taki metaliczny dźwięk oddaje ale raz mocniej raz słabiej a jak podniosłem auto do góry i kręciłem przegubem to był w pewnym miejscu opór i koło szło do góry razem z zawieszeniem. Nie wiem o co tam chodzi Jutro będę wymieniał na nowy przegub kupiłem za 180 zł i to jest z firmy LPR wewnętrzny z lewej strony. Pomocy
-
- Użytkownik
-
- Ma gadane
Mk2 pół osie lub przegub
są dwie inne półosie, grubsza i cieńsza, dłuższa i krótsza, to chyba logiczne skoro skrzynia jest z lewej strony
-
- Użytkownik
Re: Mk2 pół osie lub przegub
No dobrze Panie Kapitanie. Jest tylko taki problem że do mk2 1.8 było kilka długości półosi. Generalnie różnica w długości 1-2cm, czyli na oko pomijalna a potrafi przegubom zrobić kuku. Przy RP powinno być 540 i 773mm o ile mnie pamięć nie myliszymonecki pisze:są dwie inne półosie, grubsza i cieńsza, dłuższa i krótsza, to chyba logiczne skoro skrzynia jest z lewej strony
-
- Ma gadane
Mk2 pół osie lub przegub
Kilka długości półosi? Pierwsze słysze Blok w 1.6/1.8 ten sam, skrzynie 020, więc czemu ma być kilka długości półosi do jednego silnika?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Mk2 pół osie lub przegub
bywa tak, ja tez to widzialem, od PF i 1.6 EZ, niesa takie same
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
- antekswirol
- Ma gadane
- Kontakt:
Mk2 pół osie lub przegub
mogą sie różnić odsadzeniem na przegubie miałem tak jak robiłem swapa pozmieniałem przeguby i stare były nieco wyższe a półośki były takie same że jedna dłuższa druga krótsza przymiarkę robiłem do półosiek od gti
Kupię WIĄZKĘ GRZANYCH FOTELI MK2 stary lub nowy typ:) Sprzedam lakier (1,5l)+LZ7L wszystkie dodatki + czarny podkład 1l cena do ugadania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP