feniks pisze:polecam gps'em sprawdzić,herbu pisze:lekko ponad 180km/h. Oczywiście wszystko to prędkość licznikowa
ale przecież było napisane że to prędkość licznikowa a to że liczniki zawyżają to od lat wszyscy wiedzą, jedne mniej inne więcej
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
feniks pisze:polecam gps'em sprawdzić,herbu pisze:lekko ponad 180km/h. Oczywiście wszystko to prędkość licznikowa
dlatego podałem ile w tym aucie +/- zawyża licznik, by autor posta nie trąbił w świat, jak to fabią prawie 200km/h leciałdoggie pisze:przecież było napisane że to prędkość licznikowa
Ja tam do końca GPSowi tez nie wierze bo niby przekłamuje u mnie 5km/h ale prędkość zgodnie z przełożeniami w skrzyni jest dokładnie taka sama.feniks pisze:polecam gps'em sprawdzić,herbu pisze:lekko ponad 180km/h. Oczywiście wszystko to prędkość licznikowa
służbowa fabia 1.4 16V 101KM 2005r koła fabryczne (chyba 14')
przy 90km/h wg GPS ma na liczniku 105km/h,
a przy 130km/h wg GPS - nieomal 150km/h na liczniku
sprawdzane wielokrotnie na A4,
jeszcze się nie spotkałem, z tak wielkimi przekłamaniami (wyniki dla 5D, jak i kombi są identyczne, w sumie 5 fabii sprawdzałem)
masz na to jakieś dowodydominik7 pisze:
Ja tam do końca GPSowi tez nie wierze
możesz to rozwinąć?bo niby przekłamuje u mnie 5km/h ale prędkość zgodnie z przełożeniami w skrzyni jest dokładnie taka sama.
Przekladnia głowna: 3,333Lucek Mostowiak pisze:Możesz podać przełożenia i do nich obroty ? Sprawdzimy jeszcze raz
z tym, że gps kłamie się również zgadzam bo również to kiedyś zauważyłem, poza tym gps z kolei nie ma czujnika obrotów silnika
może PKP/PKS ?piepior pisze:Witam,
zastanawiam sie nad zmiana samochodu tylko nie wiem czy jest sens. Myśle nad zmina, ponieważ czekaja mnie dojazdy do pracy. dziennie 100km. Posiadam golfa 4 1.4 280 tys przebieg. I teraz pytanie. Czy lepiej wstawic w niego lpg czy kupic jakiegos diesla. Tylko na zmiane mam gora 5 tys oszczedzone
erwinszczak_ pisze: (...) ale 1.4 to porazka na benzynie (...)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości