[1.8 agu] olej na jednej ze świec.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, dziś wymieniałem sobie świece na ngk, i na jednej ze świec był olej (na pierwszym cylindru, od paska rozrządu) reszta sucha, co może być przyczyna ?
silnik 1.8 t agu
przebieg 180tys
silnik 1.8 t agu
przebieg 180tys
-
- VWGolf.pl Killer
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Nie wiem jak w 1.8t, prawdopodobnie jest tak samo. Nie ma uszczelki jest nakładana pasta...
ok, jeszcze takie pytanie, w silniku miałem dużo za dożo oleju (długa historia) przez krotki okres czasu, jest jakaś możliwość ze przez to świeca jest w oleju ?
-
- VWGolf.pl Killer
Napewno pomogło to w przecieku ale skoro już cieknie to nielicz że ustanie!
jeżeli jest za dużo oleju to wiadomo puści najsłabszym punktem widocznie puściło Ci na uszczelnieniu pokrywy i poszło w świecę, znane przypadki
the mechanic
Ten typ tak ma.
Niestety uszczelki nie są zbyt tanie. Komplet czegoś lepszego pod pokrywę ponad 70zł. Zawsze można użyć dodatkowo sylikonu w celu lepszego uszczelnienia.
Niestety uszczelki nie są zbyt tanie. Komplet czegoś lepszego pod pokrywę ponad 70zł. Zawsze można użyć dodatkowo sylikonu w celu lepszego uszczelnienia.
Ok. Dziś zamówię uszczelkę e aso i w sobotę wezmę się za wymianę. z jakim momentem i w jakiej kolejności dokręcać śruby?