przemaas85 pisze:Witam Panowie,
postanowiłem zadbać o wygląd mojego MK IV i dlatego napisałem. Po przeczytaniu tych wszystkich porad, próbowałem skompletować sobie na początek mały zestaw kosmetyków, jednak każdy doradza w sklepach inne produkty i nie mogę się zdecydować. Chciałbym na początek przeznaczyć na kosmetyki tak do 250 zł i zakupić :
- glinkę
- czarnidło do opon oraz zewnętrznych plastików bo wyblakły
- wyeksponować alusy trochę ( ale najpierw muszę jakoś usunąć pył z kloców hamulcowych jakoś)
- pastę lub mleczko ( nie wiem co lepsze do polerowania przez woskowaniem)
- wosk w celu uzyskania ładnego efektu lakieru.
- preparat do zabezpieczenia lakieru
dzięki z góry za poświęcony czas.
250 zł to wbrew pozorom trochę mało. Z tych punktów które wymieniłeś mogę Ci polecić:
Glinka: ValetPRO Yellow Clay Bar (opcja budżetowa)
Opony i plastiki: ValetPRO Dionysus Trim Glitz (nadaje się zarówno na opony i plastiki, na plastikach jego trwałość jest naprawdę dobra)
Alufelgi: 4Nano Rim Cleaner+
Lakier: Meguiar`s Ultimate Compound + aplikator Tri Color (jeśli chcesz ręcznie polerować lakier)
Zabezpieczenie lakieru: Dodo Juice Lime Prime (świetny cleaner) + wosk - jeśli ma być trwały to polecam tester Finish Kare 1000P HI (tester kosztuje koło 18 zł a wystarczy Ci na wiele aplikacji, poza tym odpowiednio dbany potrafi trzymać się na lakierze nawet pół roku - sprawdone)
Generalnie na tej liście brakuje mi na pewno odpowiedniego szamponu, APC i paru innych rzeczy ale to musiałbyś zwiększyć budżet
Pozdrawiam