Usunięcie SAI , N112 , N249 , EVAP
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Niestety ale nie. Ja robiłem to jak odpiąłem już zawór od bloku i na wzór z uszczelki jego robiłem. Jak by było więcej chętnych na takie zaślepki może udało by mi się coś załatwić z nierdzewki.
Ja mam dostep ale byly by aluminiowe nawet z gumowym oringiem zeby nie dawac sylikonu jak bede robic swoje to zrobie kilka dla kogos chetnego z forum. A jaki patent miales na zaslepienie tych podcisnien zbednych moze masz jakies takie korki gumowe jak ten anglik?
Tam tylko dwie zaślepki były mi potrzebne. Zrobiłem je z obciętej śruby i opaski zaciskowej. Śruba jak coś to fi 8 z tego co pamiętam. Ucięta jak na rysunku poniżej.
![Obrazek](http://fotem.pl/data/mini/min_d4822ead953d88e6669e8cb6b3e15a.jpg)
![Obrazek](http://fotem.pl/data/mini/min_d4822ead953d88e6669e8cb6b3e15a.jpg)
Jutro ide do zoologicznego moze tam cos takiego dostane od akwarium
to wkoncu czego sie pozbyles i czy fizycznie wywaliles to spod maski czy tylko odpioles od instalacji?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozbyłem się N112, N249 i SAI. Oczywiście wszystko usunięte z pod maski.
Na razie tego nie ruszałem ale też mam zamiar to zrobić. Tylko kombinuję z czego zrobić zbiorniczek żeby było otwierany.
poszukaj w google pod hasłem catch tank w grafikach to coś znajdziesz.
Panowie ważne pytanie
Mam leona z silnikiem APP i też chcę to dziadostwo usuniąć. Czy to taka samam sprawa jak w innych silnikach?
Będę wdzięczny za wypowiedź specjalistów![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
Mam leona z silnikiem APP i też chcę to dziadostwo usuniąć. Czy to taka samam sprawa jak w innych silnikach?
Będę wdzięczny za wypowiedź specjalistów
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)
było
MKIV 1.8T AUM najlepszy z najlepszych 200+KM homemade :)
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
Zaglądasz pod maskę i widzisz co masz. Jest link do stronki gdzie jest opisane jak usunąć. Jak znajdziesz te elementy u siebie to znaczy że usuwasz jak w innych motorach. W razie problemu z usunięciem pisz w tym temacie to pomogę.
Re: Usunięcie SAI , N112 , N249 , EVAP
Biorę się do roboty ale dopiero w weekendczaja86 pisze:Zaglądasz pod maskę i widzisz co masz. Jest link do stronki gdzie jest opisane jak usunąć. Jak znajdziesz te elementy u siebie to znaczy że usuwasz jak w innych motorach. W razie problemu z usunięciem pisz w tym temacie to pomogę.
![hmm :hmm:](./images/smilies/hmm.gif)
Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
Re: Usunięcie SAI , N112 , N249 , EVAP
Witam Panowie
Ciągle przeglądam temat usuwanie SAI i wgl
Ogólnie Evapu nie rusze jednak reszte chętnie bym wywalił, ma ktoś może jakieś zdjęcia poglądowe z wykonywanych prac u Siebie? Albo jest ktoś z okolic łodzi kto by pomógł w tym temacie?
przyglądałem się całości no i mmm zamieszania tam troche jest ;P Chciałbym zacząć od SAI i Enek , oczywiście linki do zagranicznych widziałem ale uważam że wiele rzeczy jest ominiętych w opisie lecz może się myle?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)