Witajcie,
ostatnio montowałem MFA w swoim Golfiku i natknąłem się na dosyć niezły burdel w kablach, wygląda na to że ktoś grzebał tam i jakby to powiedzieć odłączył i nie podłączył prawdopodobnie kabelków. Doszukałem się jak na razie 3 wolnych kabli ale pewnie jak rozplącze wiązki to możliwe że i znajdę więcej takich niespodzianek, ale od czegoś rozpocznę więc:
apropos zielonych wtyczek 1pinowych na skrzynce bezpieczników znajduje się gniazdo (zielone) z możliwością podpięcia 4 takich wtyczek, jedno jest zajęte ale 3 można jeszcze tam wpiąć więc podejrzewam że te dwa powinno się tam wpiąć ale pod który pin nie wiem i wole nie próbować, jakby ktoś wiedział byłoby super.
apropos szarej wtyczki 1pinowej nie znalazłem takowej chyba że jest wpięta podobna do białego gniazda zamieszczonego na skrzynce (widoczne w głębi na zdjęciu)
Z góry serdeczne dzięki za pomoc
luźne kabelki 1pin nad skrzynką
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przecież te gniazda to złączki, co to za różnica do którego pinu wepniesz
szara do szarego, wpinasz po kolorach. szare gniazdo to podświetlenie kokpitu, białe to sygnał otwartych drzwi kierowcy a zielone to zasilanie po zapłonie
szara do szarego, wpinasz po kolorach. szare gniazdo to podświetlenie kokpitu, białe to sygnał otwartych drzwi kierowcy a zielone to zasilanie po zapłonie
MK3 ADZ->AGU
Vw robił w niektórych wiązkach trochę kabli na zapas.Gizmo pisze:wygląda na to że ktoś grzebał tam i jakby to powiedzieć odłączył i nie podłączył prawdopodobnie kabelków.
Czy coś Ci nie działa?
Jeżeli wszystko działa to zostaw te wtyczki w spokoju tam gdzie były.
Może kiedyś się przydadzą jak będziesz coś dokładał.
Nie sądze żeby aż tyle vw na zapas dał może coś miałeś i ktoś to wyjął jak sprzedawał auto. I pomyliłem się z kolorem, podświetlenie to niebieska skrzynka
MK3 ADZ->AGU
Re: luźne kabelki 1pin nad skrzynką
w podświetleniu działa wszystko sygnał otwarcia drzwi jest na wszystkich drzwiach i klapie jedynie zasilanie po zapłonie na radiu nie działa i mam podłączone pod stałe 12v, w sumie pierwotnie zastanawiałem się czy nie podłączyć do wolnych pinów w to zielone gniazdo, ale wolałem się upewnić abym nie miał jakichś niespodzianek:)ssarna1 pisze:Przecież te gniazda to złączki, co to za różnica do którego pinu wepniesz
hehe noo miałem przed kupnem wyciągnięte radio :P oświetlenie bagażnikassarna1 pisze:Nie sądze żeby aż tyle vw na zapas dał może coś miałeś i ktoś to wyjął jak sprzedawał auto. I pomyliłem się z kolorem, podświetlenie to niebieska skrzynka
nie działa wsumie z tego co zauważyłem napięcie po zapłonie w radiu a tak to nie zauważyłem jak na razie aby coś nie działałokuba_p pisze:Vw robił w niektórych wiązkach trochę kabli na zapas.
Czy coś Ci nie działa?
Jeżeli wszystko działa to zostaw te wtyczki w spokoju tam gdzie były.
Może kiedyś się przydadzą jak będziesz coś dokładał.