mk3 1Z jakie zawory?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk3 1Z jakie zawory?
Witojcie.
Od jakiegoś czasu, przy zimnym silniku słychać w okolicach głowicy metaliczne uderzenia (zdecydowanie się nasila po załączeniu klimy). Wydedukowałem że zaworki do regulacji, ale mechanior mi zakomunikował że w tych rocznikach (95) są już samoregulujące (popychacze hydrauliczne). Prawda czy fałsz?
Od jakiegoś czasu, przy zimnym silniku słychać w okolicach głowicy metaliczne uderzenia (zdecydowanie się nasila po załączeniu klimy). Wydedukowałem że zaworki do regulacji, ale mechanior mi zakomunikował że w tych rocznikach (95) są już samoregulujące (popychacze hydrauliczne). Prawda czy fałsz?
kefas
Od końca 84r we wszystkich vw oprócz niektórych Transporterach sa samoregulatory, sprawdz olej, lub wymien zalej na maxa i zobacz jak nie pomoże to do wymiany bo takie stukające wybiajają wałek. jedne z objawów może być własnie stary olej, podobne objawy daje zawieszający sie wtryskiwacz w dieslu, ale najpierw postaw na wymiane oleju.
to beda raczej popychacze, koszt jednego to ok 40zl a wymiania sie raczej wszystkie. Nie jest to truda sztuka tylko trzeba rozrzad rozpinac. Ja stawiam na popychaczekefas pisze:Witojcie.
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: