Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czy ktoś potwierdzi, że pompki AA są tak samo wydajne jak AL ? Z tego co wyczytałem różnią je cewki - AA mają mniejsze bardziej awaryjne.
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
aa byly w pierwszych arlach, maja taka sama wydajnosc.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Akurat u mnie siedzą w B5FL AWX z początku 2001r. Skoro wydajne jak AL to super. Dzięki za odpowiedź.
nie wiadomo, bo nie mialem ich w rece jeszczealexcrane pisze:cowboy - wiadomo coś na temat teoretycznej wydajności tych 240-tek Firada do VP ?
zreszta wtryskow do VP nie testuje na wydajnosc, trzeba byloby ekstra testy zrobic z pompa i sprawdzic porownawczo... ale to raczej nie ma sensu, sprawdza sie rozpylanie ustawia cisnienia i reszta zalezy od pompy , programu i setupu
216 juz zamontowane turbo asz też
wcześniej program był na wtryskach asv miał około 135koni wymieniłem na 216 i szczerze po za większym kopceniem nic nie doszczegłem.... turbo pompuje 2350mb w najbliszym czasie korekta ile obstawiacie?
wcześniej program był na wtryskach asv miał około 135koni wymieniłem na 216 i szczerze po za większym kopceniem nic nie doszczegłem.... turbo pompuje 2350mb w najbliszym czasie korekta ile obstawiacie?
no to cos jest nie tak z tymi 216 albo pompa słabadwajeden pisze:wcześniej program był na wtryskach asv miał około 135koni wymieniłem na 216 i szczerze po za większym kopceniem nic nie doszczegłem....
wtryski sa od ciebie kolega 2 miesiące kupił ale nie zdążył je zamontować i je kupiłem
no może minimalnie jest mocniejszy znalazłem wyskre z przed roku na turbo seri pompowała 2102 wyszło 133 konie tylko wtryski były jakie były... ostatnio turbo zmieniłem od asz tuner tylko ciśnienie mi przestawił na 2350 bo paliwa już nie było z kąt
no może minimalnie jest mocniejszy znalazłem wyskre z przed roku na turbo seri pompowała 2102 wyszło 133 konie tylko wtryski były jakie były... ostatnio turbo zmieniłem od asz tuner tylko ciśnienie mi przestawił na 2350 bo paliwa już nie było z kąt
po zamontowaniu 216 i zwiekszeniu doładowania powinno byc 20KM wiecej - to musi byc odczuwalne
jesli auto dymi na czarno i nie ma mocy to znaczy ze cos jest niesprawne
pompa, nieszczelnośc w dolocie, program itd
ps. co to za kolega ?
jesli auto dymi na czarno i nie ma mocy to znaczy ze cos jest niesprawne
pompa, nieszczelnośc w dolocie, program itd
ps. co to za kolega ?
-
- Forum Master
Witam, ja po montażu 216tek miałem na seryjnym programie 140KM, kolega w toledo ALH po montażu 216tek miał 133KM, także jak sami widzicie, montaż 216tek daje od 30-43KM przyrostu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
zalezy tez ile kuców bylo w serii.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
140KM to jest w AHH który ma pome 11tomek08 pisze:Witam, ja po montażu 216tek miałem na seryjnym programie 140KM, kolega w toledo ALH po montażu 216tek miał 133KM, także jak sami widzicie, montaż 216tek daje od 30-43KM przyrostu
w ALH zdarza sie po 130KM na seryjnym programie
ale to sa dwa silniki które mają najwieksze przyrosty po zmianie na 216
kazdy 90 konny po zmianie wtrysków na 216 bedzie mocniejszy niz 110 po zmianie na 216tki
dla 90 konnych w sofcie jest dłuzszy timing a dla 110 mniejszy stąd te przyrosty
dla 90 konnych w sofcie jest dłuzszy timing a dla 110 mniejszy stąd te przyrosty
nie kazdy
zaden 1Z, AHU czy AGR nie bedzie mocniejszy od AFNa, AHFa czy ASVa z 216stakmi
wyjatkiem jest AHH (wiadomo) no i ALH który wychodzi w sumie chyba nawet słabiej niz 110tki z 216, bo te regularnie lapały 135KM z 216 a ALH zwykle 125KM
ALH+216 bedzie tez w sumie słabszy niz ASV +216 na seryjnym sofcie
zaden 1Z, AHU czy AGR nie bedzie mocniejszy od AFNa, AHFa czy ASVa z 216stakmi
wyjatkiem jest AHH (wiadomo) no i ALH który wychodzi w sumie chyba nawet słabiej niz 110tki z 216, bo te regularnie lapały 135KM z 216 a ALH zwykle 125KM
ALH+216 bedzie tez w sumie słabszy niz ASV +216 na seryjnym sofcie