Czujnik temperatury wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Czujnik temperatury wody
Witam
Czy czujnik temp wody może być uszkodzony mimo to, że pokazuje dobrą temp w vagu? Że dobrą to wnioskuje z tego, że rano wszystkie temp są podobne (paliwa, powietrza i wody). Pytam bo rano jak odepnę czujnik to auto zapala od razu a jak jest podpięty to trzeba bo trochę zakręcić.
Czy czujnik temp wody może być uszkodzony mimo to, że pokazuje dobrą temp w vagu? Że dobrą to wnioskuje z tego, że rano wszystkie temp są podobne (paliwa, powietrza i wody). Pytam bo rano jak odepnę czujnik to auto zapala od razu a jak jest podpięty to trzeba bo trochę zakręcić.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czujnik temperatury wody
Tyle ze jak odepniesz czujnik to sterownik widzi inna temperature.
Druga sprawa jest taka ze moze lepiej odpala bo wtedy dluzej grzeja swiece.
Zmostkuj styki od przekaznika swiec na jakies 30 sekund i zobacz wtedy jak odpali z zalozona wtyczka na czujnik temperatury.
Druga sprawa jest taka ze moze lepiej odpala bo wtedy dluzej grzeja swiece.
Zmostkuj styki od przekaznika swiec na jakies 30 sekund i zobacz wtedy jak odpali z zalozona wtyczka na czujnik temperatury.
-
- Mały gagatek
Czujnik temperatury wody
Kolego agrala, mógłbyś jeszcze powiedzieć które styki tego przekaźnika zmostkować?
Czujnik temperatury wody
Styki prądowe kolego. Innych w przekaźniku nie ma. Ewentualnie możesz wsadzić zworę zamiast 2 najgrubszych nóżek ale po co kombinować a zwora musiałaby być dość solidna
MK3 ADZ->AGU
-
- Mały gagatek
Czujnik temperatury wody
Jedyny przekaźnik jaki jest od świec żarowych to ten w skrzynce bezpieczników a z tego co wiem to on ma kilka nóżek.
Czujnik temperatury wody
A ja z tego co wiem to w tym przekazniku jest jeden styk ktory zwiera najgrubsze nozki.
MK3 ADZ->AGU
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Czujnik temperatury wody
Zrobiłem tak jak radził kolegaagrala, czujnik podpięty i styki zwarte na 30 sek odpalił pięknie.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czujnik temperatury wody
To jakie temperatury widzi komputer po nocy i na jaki czas wlacza przekaznik?
Co to za auto i jaki silnik?
Co to za auto i jaki silnik?
-
- Mały gagatek
Czujnik temperatury wody
Tak chodzi o passata b4 1z. Lampka zapala sie na jakieś 3 sek. ale potem po jakiś 15 sek. słychać dopiero cyknięcie przekaźnika. Rano vag po odpaleniu na próbę ze zwartym przekaźnikiem pokazał 8 st. (auto pochodziło dosłownie 4 sek) Byłem teraz i podpiołem się vagiem w grupie 7 czujniki pokazywały temp paliwa 4.9st. powietrza 0,8st. wody 1.8 st. auto stoi nieodpalane 10 godzin. Czy to normalne, że temp paliwa tak się różni od pozostałych?
Re: Czujnik temperatury wody
To nie laboratorium małe różnice zawsze będą.Gerard1920 pisze:Tak chodzi o passata b4 1z. Lampka zapala sie na jakieś 3 sek. ale potem po jakiś 15 sek. słychać dopiero cyknięcie przekaźnika. Rano vag po odpaleniu na próbę ze zwartym przekaźnikiem pokazał 8 st. (auto pochodziło dosłownie 4 sek) Byłem teraz i podpiołem się vagiem w grupie 7 czujniki pokazywały temp paliwa 4.9st. powietrza 0,8st. wody 1.8 st. auto stoi nieodpalane 10 godzin. Czy to normalne, że temp paliwa tak się różni od pozostałych?