[mk2 1,3 nz] woda zrury wydechowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2 1,3 nz] woda zrury wydechowej
Witam forumowiczów. Mam taki problem z moją "niebieską lalą"-najpierw zaczął lekko kopcić na biało-niebiesko, ale oleju nie ubywało, przejechałem tak około 500 km i zauważyłem, że zaczęło ubywać wody w zbiorniczku wyrównawczym . Po dolaniu do stanu ok 1 litra przejechałem znowu ok 500 km. dolałem wody ale już weszło ok 2,5 litra, pozatym z wydechu zaczęła pryskać woda. Mechanior stwierdził "uszczelka pod głowicą". wymieniłem uszczelkę ,ale po ok 300 km przejechanych jednorazowo woda dalej leci z wydechu i ubywa ze zbiorniczka-ok 1 litra. Tu moja prośba do was: jak pęknięta głowica to jak to sprawdzić, czy może jest jakaś inna przyczyna, jak sprawdzić czy korek zb wyrównawczego działa prawidłowo? Z góry dziękuje za podpowiedzi i objaśnienia.
[ Dodano: Czw Sie 17, 2006 20:52 ]
dodam,ze woleju wody nie ma
[ Dodano: Czw Sie 17, 2006 20:52 ]
dodam,ze woleju wody nie ma
-
- Nowicjusz
W warsztacie w którym planowali głowicę raczej zauważyliby pęknięcie głowicy. Kup jeszcze raz uszczelkę dobrej marki i daj do wymiany innemu mechanikowi. Kiedyś za czasów Poloneza starzy fachowcy radzili dokręcać głowicę przez dwa dni, żeby wszystkie naprężenia wyszły... może to dobry pomysł.focc pisze:Głowica była splanowana więc to nie uszczelka.
-
- Nowicjusz
guli pisze:W warsztacie w którym planowali głowicę raczej zauważyliby pęknięcie głowicy. Kup jeszcze raz uszczelkę dobrej marki i daj do wymiany innemu mechanikowi. Kiedyś za czasów Poloneza starzy fachowcy radzili dokręcać głowicę przez dwa dni, żeby wszystkie naprężenia wyszły... może to dobry pomysł.focc pisze:Głowica była splanowana więc to nie uszczelka.
takei peknieca b.b. czesto sa nie widoczne !!!! chyba ze sie ja cisneiniowo zbada. !!!
sprzedam :
glowcie 16v
alternator z 16v
+sprzedam skrzynie 4t BARDZO DLUGAAA
glowcie 16v
alternator z 16v
+sprzedam skrzynie 4t BARDZO DLUGAAA