[all vw] zabezpieczenie gwintu
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zapodaj od razu foto jak to wyglada. A cenowo jak to widzisz ? A na tyl jaki patent na sprezyny ?
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak wykonany zostanie jeden komplet dla mnie to zrobię fotki, podam cenę itp
na tą chwilę to czekam
na tył nic nie wykombinowałem - nie mam pomysłu
na tą chwilę to czekam
na tył nic nie wykombinowałem - nie mam pomysłu
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
materiał nie przemakalny - będą testy
-derma
-eko skóra
-naturalna skóra
-brezent
być może coś jeszcze z tej palety będę dobierał
http://www.tatonka.pl/index.php/firma/6-materiay" onclick="window.open(this.href);return false;
czekam aż moja mama przyjedzie ze świąt to ją poproszę o uszycie i dobranie odpowiedniego materiału - jest krawcową a więc siedzi w temacie bardziej niż ja.
-derma
-eko skóra
-naturalna skóra
-brezent
być może coś jeszcze z tej palety będę dobierał
http://www.tatonka.pl/index.php/firma/6-materiay" onclick="window.open(this.href);return false;
czekam aż moja mama przyjedzie ze świąt to ją poproszę o uszycie i dobranie odpowiedniego materiału - jest krawcową a więc siedzi w temacie bardziej niż ja.
Tak se siedze i myślę z rana, jakby tak zabezpieczyc gwint Plastidipem, co by to było i jak się sprawowało ?!
Re: [all vw] zabezpieczenie gwintu
budowlana folia w płynie dużo lepsza i tańszaKoJ@K pisze:Tak se siedze i myślę z rana, jakby tak zabezpieczyc gwint Plastidipem, co by to było i jak się sprawowało ?!
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylko, że budowlana jest bardzo płynna i 90% jej spłynie zanim przylgnie do amora
wydaje mi się, że smarowanie gwintu jakimiś farbami, i innymi mazidłami to kiepski pomysł bo jest to na tyle skomplikowany element że ciężko będzie wydłubać niepożądaną farbę czy inny specyfik
ja uszyłem sobie takie pokrowce ze specjalnego wojskowego materiału który jest powlekany gumą od środka i nic nie ma prawa przemiękać a tym bardziej gromadzić się syf na lagach czy na gwincie
viewtopic.php?f=119&t=503462" onclick="window.open(this.href);return false;
jak by ktoś chciał to śmiało pisać
wydaje mi się, że smarowanie gwintu jakimiś farbami, i innymi mazidłami to kiepski pomysł bo jest to na tyle skomplikowany element że ciężko będzie wydłubać niepożądaną farbę czy inny specyfik
ja uszyłem sobie takie pokrowce ze specjalnego wojskowego materiału który jest powlekany gumą od środka i nic nie ma prawa przemiękać a tym bardziej gromadzić się syf na lagach czy na gwincie
viewtopic.php?f=119&t=503462" onclick="window.open(this.href);return false;
jak by ktoś chciał to śmiało pisać
-=RAFAL=-, a widziales kiedys tego plasti, lub miales okazje dotknac go jak zaschnie? Jest forma takiej gumowej powloki, z ktora w razie checi i potrzeby nie ma problemu z zerwaniem tego. A przez te Twoje pokrowce nic faktycznie nie wlatuje do srodka, sprawdzales to? a jak wyglada sytuacja z tylem w mk4 ?
- lukasz3001
- Ma gadane
pokrowiec mowisz ale jak cos jakims cudem wpadnie to juz nie wyjdzie i przy roznicy temperatur bedzie sie woda skraplac ktora zostanie pod pokrowcem
A ja znów podrzucam oklejanie taśmą duct tape - sam gwint i sprężynę smaruje wcześniej (zwykle ceramikiem), potem kleje od mocowań na przewody (tam gdzie nie smarowałem)\ aż do poduszki (końca sprężyny, talerzyka). Z tyłu zaś oklejam całą podstawę gwintowaną - poprzedniej wiosny po ściągnięciu taśmy nakrętki chodziły w palcach
Shmatan, i jak zdjales tasme to amor byl suchy, czysty, nie bylo tam jakiegos piasku itp? To pytanie kieruje tez do-=RAFAL=-, jak po zdjeciu pokrowcow wygladaja amorki? Woda jest taką mendą, ze wszedzie wlezie...
- -=RAFAL=-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dipplastem się bawiłem a więc wiem co to jest, jak się nakłada, jak się zrywa itp itd zrywałem cienką warstwę jak i grubą. widziałem też co się dzieje jak kawałek zacznie odłazić (w przypadku amorów to sporo syfu i kamyczków leci z pod kół).
jeśli chodzi o pokrowce to owszem testowane były przez prawie rok czasu - co prawda na zupełnie innej marce (nie vw) ale zdały egzamin. auto używane na co dzień (w słoneczne dni i deszczowe). wszystko było OK, po zdemontowaniu cały amor był czysty, nic nie było zardzewiałe- nie było nawet nalotów rdzawych - zawiecha zwykła nie inox), nakrętki pięknie się kręciły. co do wody to ciężko mi powiedzieć ale jeśłi amor był czysty i suchy to obstawiam, że nie dostała się. jeśli chodzi o tył z mk4 to nie mam pojęcia jak go zabezpieczyć - ochraniacze się do "normalnych" amorów - lag.
jeśli chodzi o pokrowce to owszem testowane były przez prawie rok czasu - co prawda na zupełnie innej marce (nie vw) ale zdały egzamin. auto używane na co dzień (w słoneczne dni i deszczowe). wszystko było OK, po zdemontowaniu cały amor był czysty, nic nie było zardzewiałe- nie było nawet nalotów rdzawych - zawiecha zwykła nie inox), nakrętki pięknie się kręciły. co do wody to ciężko mi powiedzieć ale jeśłi amor był czysty i suchy to obstawiam, że nie dostała się. jeśli chodzi o tył z mk4 to nie mam pojęcia jak go zabezpieczyć - ochraniacze się do "normalnych" amorów - lag.
KoJ@K, miejsca gdzie taśma była przyklejona do kolumny troche narosły klejem, ale jak pisałem fragment gwintowany i sprężynę smarowałem smarem przed oklejaniem, przez co z taśmy robił się taki pokrowiec montowany tylko na górze i na dole na kleju z taśmy.
Odpowiadając na pytanie - amorek był czysty, suchy i możnaby nawet bez osłon tłoczyska jeździć;]
Odpowiadając na pytanie - amorek był czysty, suchy i możnaby nawet bez osłon tłoczyska jeździć;]
Jak mi dojdzie gwint to na przód chyba sobie wykombinuje te pokrowce, a tył dam tak jak miałem, czyli smarem grafitowym + obkleję jeszcze tak jak Shmatan, pisze.