Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Więc idź po dobra wódkę i naczochraj się z radości, że masz dobrze ustawiony skład mieszanki i nie bierze Ci oleju :-D Masz katalizator?? Druga dobra wiadomość to taka, że powinien Ci mało palić. Nie wiem jaką masz skrzynię, ale mi tak przy 130 km/h zjara poniżej 7 litrów.parys2007 pisze:Dzisiaj po trasie z pracy mam około 30km. sprawdziłem rurę wydechową i może to zabrzmi niewiarygodnie ale potarłem palcem wewnątrz rury i nic palec czysty może mały osad coś jak kurz.
Wtrysk rozruchowy nie ma nic do falowania obrotów - działa ułamek sekundy podczas kręcenia rozrusznikiem. Zawór powietrza dodatkowego działa w okresie nagrzewania silnika. Także nie ma nic do gadania. Falujące obroty to albo gówniana sonda lambda (o zbyt długim czasie odpowiedzi) lub nieszczelności w dolocie. Stawiam na nieszczelności, ale sonde bym wymienił z automatu, jak juz mówiłem.parys2007 pisze:sprawdziłem wtrysk na kolektorze ssącym i jest ok. zawór powietrza dodatkowego też ok
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości