jakie prawidłowe podłączenie kabli wys nap golf II 1.6 PN ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
otóż miałem inaczej te kable podłączone (dobrze chodził) a teraz podłączyłem tak jak u kolegi na fotce i pupa nie chce zapalić i tak jakby miał za bardzo naciągniety pasek (niechce kręcić) ... zdjąłem kabel od cewki i dobrze kręci. ale ja mam kopułkę pod innym kontem ustawioną . kurde nie wiem jak teraz podłączyć . help
Aparaty mogą być wsadzone pod różnym kątem, zależy co w aucie było grzebane.
O ile pamiętam palec rozdzielacza kręci się w prawo, czyli kable kolejno 1-3-4-2 licząc w prawo na kopułce. Trzeba tylko ustalić skąd zacząć liczyć 1 cylinder i od której strony bloku liczymy cylindry.
Zamiana miejsc może wynikać z różnicy interpretacji pojęcia 1 i 4 cylinder - czyli odkąd zaczynamy liczyć nr cylindra
O ile pamiętam palec rozdzielacza kręci się w prawo, czyli kable kolejno 1-3-4-2 licząc w prawo na kopułce. Trzeba tylko ustalić skąd zacząć liczyć 1 cylinder i od której strony bloku liczymy cylindry.
Zamiana miejsc może wynikać z różnicy interpretacji pojęcia 1 i 4 cylinder - czyli odkąd zaczynamy liczyć nr cylindra