Witam.
Mam problem ze świecami żarowymi. Wsiadam do auta przekręcam kluczyk i nie świeci mi kontrolka od świec. Przekażnik ( jakiś tam - nie znam sie na tym ) pstryka, w momencie przekręcenia kluczyka, ale juz potem nie słyszę by odłączał. Doradżcie mi który nr ma przekażnik od świec i czy oprócz tego jest jeszcze jakiś bezpiecznik. Serdeczne dzieki
sprawdz czy podaje prad na swiece kontrolka albo miernikiem niech ktos ci przekreci zaplon a ty prztknij do masy i na kabel co jest przykrecany do swiec
Jesli przkeaznik dzial to najlatiwej to sprawdzic tak podlacz sobie popularna ''probowke" na przewodzie idacym do swiec zarowych po przekreceniu zaplonu powinna swiecic swiece grzjea sie ok 8 sek po czym na liczniku normalnei kontrolka powinna zgasnac a swiece jeszcz grzeja siejakeis 5 sek po czyj probowka powinan tez zgasnac moze masz cos z czujnikiem tem.. w starszych motorkach jest z boku bloku w nowszysch z przodu silnika przy gornym wezu od chlodnicy.. jak swiece nie grzeja tzn ze na 99% czujnik jest zepsuty i z tego co sie orientuje robi ciagle zwarcie czyli powoduje ze siwece nei grzjea sie Pozdro