Bora Vr5 by GranuL
Moderator: G0 Karcio
Jetta MKIV VR5 by GranuL
hmm dziwna sprawa, oryginalnie wychodziły 85122?
dzisiaj do wyboru masz 85122/ 85122+ ( te podobno nie mają efektu 'starych'/'nowych', czyli to niby jest 'color match' ) i 85122 CM bodajże, które mają 4800K a nie 4300
Poza tym co do wyglądu 'spalenia' żarówki, czyli tego ciemnego środka, to gdzieś czytałem, że to podobno sie pojawia od razu jak odpalisz żarówkę i jest efektem ubocznym, ale nie równa się 'spalonej' żarówce, pewny na 100% nie jestem. Moje wszystkie 3 tak mają a działają;)
Swoją drogą, mówisz, że soczewkę z odbłyśnikiem idzie wyjąć bez rozklejania lampy? Właśnie miałem Cię prosić, żebyś zapytał ludzi u których robisz, w jaki sposób rozklejają lampę, żeby wyjąć soczewkę:)
dzisiaj do wyboru masz 85122/ 85122+ ( te podobno nie mają efektu 'starych'/'nowych', czyli to niby jest 'color match' ) i 85122 CM bodajże, które mają 4800K a nie 4300
Poza tym co do wyglądu 'spalenia' żarówki, czyli tego ciemnego środka, to gdzieś czytałem, że to podobno sie pojawia od razu jak odpalisz żarówkę i jest efektem ubocznym, ale nie równa się 'spalonej' żarówce, pewny na 100% nie jestem. Moje wszystkie 3 tak mają a działają;)
Swoją drogą, mówisz, że soczewkę z odbłyśnikiem idzie wyjąć bez rozklejania lampy? Właśnie miałem Cię prosić, żebyś zapytał ludzi u których robisz, w jaki sposób rozklejają lampę, żeby wyjąć soczewkę:)
Jetta MKIV VR5 by GranuL
tak wiem ale chciałem zaoszczędzić no i tak wyszło jak wyszło ;D najgorsze jest to że nie moge znaleźć tych niebieskich.
tak sobie oglądam
" onclick="window.open(this.href);return false;
to wiem że nowa żarówka jest oryginalna a poprzednia niby nie szkoda bo te poprzednie ładniej świeciły były niebieskie. A obecna nowa jest żółtawa wiem wiem mają się dopalić ale ile można zresztą jak nie jeżdżę dużo to nie wiem ile czasu musi minąć aby się wypaliły. Możecie polecić jakieś od siebie żarniki?
Kolego nie wiem jak wyjmują ta soczewkę bez rozklejania ale jakoś muszą skoro twierdzą że się da. Mam dobre odbłyśniki a więc nie daję do regeneracji. Szukam tylko żarników i nie wiem jakie wybrać .
Auto odebrane od lakiernika ale jeszcze fanty nie poskładane a więc proszę o cierpliwość
Obrysy:
Front na gładko:
Bok naprawiony:
Grill w połysku i dokładki w kolorze nadwozia moim zdaniem lepiej jak v6
Mała zapowiedź silnika:
tak sobie oglądam
" onclick="window.open(this.href);return false;
to wiem że nowa żarówka jest oryginalna a poprzednia niby nie szkoda bo te poprzednie ładniej świeciły były niebieskie. A obecna nowa jest żółtawa wiem wiem mają się dopalić ale ile można zresztą jak nie jeżdżę dużo to nie wiem ile czasu musi minąć aby się wypaliły. Możecie polecić jakieś od siebie żarniki?
Kolego nie wiem jak wyjmują ta soczewkę bez rozklejania ale jakoś muszą skoro twierdzą że się da. Mam dobre odbłyśniki a więc nie daję do regeneracji. Szukam tylko żarników i nie wiem jakie wybrać .
Auto odebrane od lakiernika ale jeszcze fanty nie poskładane a więc proszę o cierpliwość
Obrysy:
Front na gładko:
Bok naprawiony:
Grill w połysku i dokładki w kolorze nadwozia moim zdaniem lepiej jak v6
Mała zapowiedź silnika:
Jetta MKIV VR5 by GranuL
Normalnie zielony szerszeń Bardzo ładny lakier i też bardziej mi się podoba grill w połysku i dokładki w kolorze, dach nie pryśnięty w czarny połysk bo wolisz folie jak rozumiem ?
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Jetta MKIV VR5 by GranuL
hmmm czerwony kolektor... ciekawe... poczekam na fotkę z osłoną, bo na mój gust narazie się to nie widzi
Natomiast grill i lakier bajka
Natomiast grill i lakier bajka
Jetta MKIV VR5 by GranuL
kolektor bez osłony chciałbym zostawić ale to jak kiedyś porządek z kabelkami się zrobi. Powiem że fajnie to wygląda z pokrywą w połysku bo przymierzałem coś w ten deseń będzie
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Jetta MKIV VR5 by GranuL
GranuL, Próbowałem zostawić u mnie kolektor bez osłon ale właśnie brak pomysłu co z kablami, ściąganie ich opaskami i łączenie razem trochę bez sensu, czekam na Twój pomysł i fotkę jak skończysz
A za przyokazyjne upitolenie w lakierze kabli, węży i przepustnicy należy się dwója
A za przyokazyjne upitolenie w lakierze kabli, węży i przepustnicy należy się dwója
Jetta MKIV VR5 by GranuL
dobrze bedzie wygladac teraz tylko wszystko doczyscic poskladac i bedzie malyna
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Jetta MKIV VR5 by GranuL
To teraz tylko kierunek Orange i komplet ;d
gril w połysku fajna sprawa we wtorek bawiłem sie u siebie z tym i też fajnie wyszło ;d
dokładki w kolor też fajnie, ja znowu zrobiłem inaczej bo nie w kolor tylko czarne jak ori tylko w połysku ;d też ciekawie ;d
Już nie mogę się doczekać końca prac( choć tego nigdy nie ma) i założenia koła ;d
Choć teraz jak czytam zdrowie ważniejsze ;d
gril w połysku fajna sprawa we wtorek bawiłem sie u siebie z tym i też fajnie wyszło ;d
dokładki w kolor też fajnie, ja znowu zrobiłem inaczej bo nie w kolor tylko czarne jak ori tylko w połysku ;d też ciekawie ;d
Już nie mogę się doczekać końca prac( choć tego nigdy nie ma) i założenia koła ;d
Choć teraz jak czytam zdrowie ważniejsze ;d
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Jetta MKIV VR5 by GranuL
Wyciągnąć soczewkę w Borze się da, wiem bo sam to robiłem Jest przy tym trochę, a nawet dużo kombinowania, ale się da. Soczewki teraz są przeźroczyste, a nie jak prędzej gdzie wyglądały jak za mgłą... oczywiście jakość świecenia zmieniła się na duuży plus! Aha, odbłyśnik soczewki też nie grzeszył już czystością... Na szczęście u mnie nie był wcale wypalony i porządne czyszczenie przywróciło mu świetność Ogólnie po tym zabiegu jakość świecenia i ilość światła zmieniła się na plus o dobre 50%
Jetta MKIV VR5 by GranuL
theblues888, kieruneczki to 10zł będą niebawem. No ja grill tylko czarny akceptuję myślałem nad dokładkami w czarnym połysku i listwami ale wole jednak powiększyć optycznie auto. Też się nie mogę doczekać zwłaszcza jak musze kolejny miesiąc leżeć w domu.
fantazma, A to ja wiem już czemu słabo świeca lampy mi. To nie żarnik to nie odbłyśnik tylko samo szkiełko. Ciekaw jestem czy dałbym rade sam je prze polerować.
fantazma, A to ja wiem już czemu słabo świeca lampy mi. To nie żarnik to nie odbłyśnik tylko samo szkiełko. Ciekaw jestem czy dałbym rade sam je prze polerować.
Jetta MKIV VR5 by GranuL
U mnie szkiełko było brudne od wewnętrznej strony, tzn. od żarnika, a czyściłem zwykłą suchą szmatką z mikrofibry.