zapytanie o poprawne dzialanie hamulca noznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam,
1 pytanie: Podczas wciskania hamulca noznego pedał schodzi na ok 10cm, po czym puszczam pedał naciskam jeszcze raz i jest b wysoki ok 2cm. Dzieje się tak w czasie jazdy autem. Czy to normalne?
2 pytanie. Podczas pracy silnika na biegu jałowym szybkie i cykliczne wciskanie pedału hamulca powoduje spadek obrotów i nierównomierną pracę silnika.
Wesolych Swiat:)
1 pytanie: Podczas wciskania hamulca noznego pedał schodzi na ok 10cm, po czym puszczam pedał naciskam jeszcze raz i jest b wysoki ok 2cm. Dzieje się tak w czasie jazdy autem. Czy to normalne?
2 pytanie. Podczas pracy silnika na biegu jałowym szybkie i cykliczne wciskanie pedału hamulca powoduje spadek obrotów i nierównomierną pracę silnika.
Wesolych Swiat:)
-
- Nowicjusz
też tak mam silnik mi świruje i wciskam pedał jest w podłodze wciskam 2 raz pedał robi się twardszy co to może być
dobrze odpowietrzony ? serwo i pompa hamulcowa sprawna ? plyn kiedy wymieniany ?
-
- Nowicjusz
układ odpowietrzoony został. plyn w miare odpowietrzania nowy dolewałem. Uwazam ze to jakas przyczyna mechaniczna ale nie wiem jaka...
normalny objaw podczas zabawy z pedałem hamulcadaro4 pisze:2 pytanie. Podczas pracy silnika na biegu jałowym szybkie i cykliczne wciskanie pedału hamulca powoduje spadek obrotów i nierównomierną pracę silnika.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
dlaczego normalny?, inne auta tak nie maja nie zuwazyłem.