[MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + komfort
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Sprawdz czy wogole napiecie ci do silniczka dochodzi .... brak komunikacji z silniczkiem wiec jakby go nie bylo... spprawdz przelotke... moze jak ciagnales kable to przerwales cos...
Ma ktos moze rozpiske piniow dla Modulu 1J0 959 799 AH ?
Proboje sie podlaczyc na stole z tym modulem, ale nie wychodzi.
Podalem + na PIN3
Minus na PIN23
VAG probowalem na PIN 11 oraz na PIN 14
Nie dziala
@Qto - na rapidzie brak schematu z pierwszego postu.
Udalo mi sie polaczyc na stole z modulem komfortu, dla potomnych:
Plus na PIN5 oraz PIN22
Minus na PIN23
Zlacze diagnostyczne na PIN11
Proboje sie podlaczyc na stole z tym modulem, ale nie wychodzi.
Podalem + na PIN3
Minus na PIN23
VAG probowalem na PIN 11 oraz na PIN 14
Nie dziala
@Qto - na rapidzie brak schematu z pierwszego postu.
Udalo mi sie polaczyc na stole z modulem komfortu, dla potomnych:
Plus na PIN5 oraz PIN22
Minus na PIN23
Zlacze diagnostyczne na PIN11
Ostatnio zmieniony pt mar 29, 2013 15:04 przez McBoss, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie wpadłeś na pomysł aby przeczytać pierwszy post ?McBoss pisze:Ma ktos moze rozpiske piniow dla Modulu 1J0 959 799 AH ?
Wpadlem, ale schemat na rapidzie nie dostepny...
Nie wiem co robic, dale plus na piny 3 oraz 22, minus dalem na PIN23, interfejs na PIN11 i nie laczy sie...
Modul strzyka jak interfejs VAG dam na pin 15 (z przypadku dalem) i proboje laczyc sie VAGiem...
Nie wiem co robic, dale plus na piny 3 oraz 22, minus dalem na PIN23, interfejs na PIN11 i nie laczy sie...
Modul strzyka jak interfejs VAG dam na pin 15 (z przypadku dalem) i proboje laczyc sie VAGiem...
Schematy umieszczałem jakiś czas temu...
Kod: Zaznacz cały
Owner21 znalazłęm tylko jedna część.
http://www.siedlecduzy.neostrada.pl/Diebstahlwarnanlage.pdf
http://siedlecduzy.neostrada.pl/komf97.pdf
Witam, koledzy mam małą zagadkę. W panelu sterowania od strony kierowcy w kostce jest 10pinów, a ja mam kostkę z 8 kablami.
juz ci napisalem na gg chyba. studiuj schematy co ci podeslalem.
Witam. Możecie napisać ile kosztowało Was wsadzenie elektrycznych szyb? Robił ktoś bez lusterek? Jak rozwiązał sterowanie lewym lusterkiem?
W razie inwestycji również w lusterka to czy da się przełożyć same środki czy trzeba całe?
W razie inwestycji również w lusterka to czy da się przełożyć same środki czy trzeba całe?
zalezy jak co gdzie i za ile mozesz kupic. normalnie w granicach tysiaca... mnie osobiscie kosztowalo niecale 200 zl. musialem kupic lusterka + 1 silniczek i komfort. lusterka 120 zl, komfort 50 zl i silniczek 10 reszte za free na szrocie dostalem .
ymm już w sumie nie wiem w co inwestować
Mam 3 możliwości.
-kupić sterowanie lusterek analogowe + akcesoryjny zestaw el. szyb
-zrobić na ori z modułem komfortu. Ale tu boje się że koszta mnie przerosną.
-ori sterownik lusterek (analogowy), ori silniczki, boczek od kierowcy, klamka pasażera zraz z przyciskiem od szyb, z tym że w tej opcji pominął bym moduł komfortu. Całość wysterował bym przekaźnikami.
Co sądzicie o tym 3 rozwiązaniu? Wiązki jestem w tanie zrobić samodzielnie.
Ma ktoś może opis pinów wychodzących z panelu kierowcy? Ile pinów wychodzi z przycisku do sterowani szybą od strony pasażera?
Jak by mi ktoś dostarczył takich informacji to będę wstanie powiedzieć czy w ogóle da się to zrobić na przekaźnikach
Mam 3 możliwości.
-kupić sterowanie lusterek analogowe + akcesoryjny zestaw el. szyb
-zrobić na ori z modułem komfortu. Ale tu boje się że koszta mnie przerosną.
-ori sterownik lusterek (analogowy), ori silniczki, boczek od kierowcy, klamka pasażera zraz z przyciskiem od szyb, z tym że w tej opcji pominął bym moduł komfortu. Całość wysterował bym przekaźnikami.
Co sądzicie o tym 3 rozwiązaniu? Wiązki jestem w tanie zrobić samodzielnie.
Ma ktoś może opis pinów wychodzących z panelu kierowcy? Ile pinów wychodzi z przycisku do sterowani szybą od strony pasażera?
Jak by mi ktoś dostarczył takich informacji to będę wstanie powiedzieć czy w ogóle da się to zrobić na przekaźnikach
najlepsze bedzie 2gie rozwiazanie. mialem pierwsze- przyciski uniwersalne to porazka. co do 3go rozwiazania podaj meila to przesle ci wszystkie schematy ktore posiadam. komfort 1j0 kupisz za 50 zl na allegro a reszte podlaczajac pod przekazniki i tak musisz kupic, wiec mysle ze co ori to ori
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
koszta sprawdź sobie na allegroszu...czego potrzeba to pewnie wiesz, jak nie to w temacie jest napisaneyogi136 pisze:-zrobić na ori z modułem komfortu. Ale tu boje się że koszta mnie przerosną.
i tu mam pytanie...jak ?? iloma przekaźnikami ?? Masz jakiś sprawdzony schemat, który wiesz że zadziała ??yogi136 pisze:ori silniczki, boczek od kierowcy, klamka pasażera zraz z przyciskiem od szyb, z tym że w tej opcji pominął bym moduł komfortu. Całość wysterował bym przekaźnikami.
w jakim sensie ?? U mnie w aucie były dokładane jeszcze w ASO, sprawują się ok...nie narzekameFIeLiPeO pisze:przyciski uniwersalne to porazka
w taki, ze na plytce robie sie osad i w pewnym momencie nie przewodzi pradu, po czym nie mozna uruchomic szyby... mialem juz kilka razy jak mialem uniwersale przyciski... pozniej wsadzilem przyciski od audi i dzialalo do momentu az nie wsadzilem ori komfortu z obsluga szyb... moim zdaniem to porazka, ale to tylko moje zdaniew jakim sensie ?? U mnie w aucie były dokładane jeszcze w ASO, sprawują się ok...nie narzekam
Schemat mam w głowie, ogólnie to musiał bym mieć opisane piny włączników i silnika(a najlepiej taki zestaw w rękach).Qto pisze:i tu mam pytanie...jak ?? iloma przekaźnikami ?? Masz jakiś sprawdzony schemat, który wiesz że zadziała ??
Nie wiem jak działają włączniki, musiał bym to sprawdzić.
Co to ilości przekaźników to trzeba 2 na jeden silnik.