Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
aikon353, a co jest napisane w opisie glinek?
Glinka oczyszcza dogłębnie lakier. Nie umyjesz nigdy lakieru tak żeby był idealnie czysty. Glinka zbiera syf z soków drzew asfaltu smoły.
Glinka oczyszcza dogłębnie lakier. Nie umyjesz nigdy lakieru tak żeby był idealnie czysty. Glinka zbiera syf z soków drzew asfaltu smoły.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
aikon353, umyj lakier po swojemu, weź glinkę machnij parę razy i popatrz na nią od spodu
nie zapomnij o jakimś poślizgu pod glinką
nie zapomnij o jakimś poślizgu pod glinką
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Jak chcesz delikatnie odświeżyć lakier tanim kosztem to polecam mleczko Sonaxa "Regeneracja Lakieru", czy jakoś tak. Do tego tri color i jedziesz. Pomoże Ci usunąć oksydację lakieru i część rysek. Daje podobny efekt do UC, a jest sporo tańsze. Później IPA, Cherry Glaze i "będziesz pan zadowolony"xxxxmadejxxxx pisze:Witam
Co mam użyć przed collinite 476 na lakierze mam trochę rysek myślę o czymś lekkościernym i czy glinka będzie mi potrzebna?
Będę działał ręcznie a lakier to LC9Z. Co proponujecie? Samochód myję Sonax Mycie bez wycierania.
Jaki zestaw proponujecie w dobrej cenie i żeby te produkty się nie gryzły. Najlepiej jak ktoś napisałby po koleij czym i jak działać. Dzięki
Aha, no i glinka oczywiście będzie jak najbardziej przydatna. Po dokładnym myciu przydałoby się również przynajmniej odsmolić auto naftą lub czymś podobnym. Później znowu mycie, glinka z lubrykantem, znowu mycie, Sonax, IPA, Cherry glaze i ew. wosk. Cherry skróci trochę leżenie wosku, ale efekt będzie
Jak napisaliście, tak sama spróbowałam sobie coś skompletować.
Powiedzcie mi co sądzicie o tym zestawie?
-SNB SCANDIC FOAM
-VALETpro BLUE CLAY BAR
-IPA
-AUTO FINESSE REJUVENATE
-MEGUIARS CLEAR COAT SAFE POLISHING
-FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX
-VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER
I "szmatki"
-CHEMICAL GUYS ULTRA PLUSH DETAILING TOWEL
-SHOWCARSHINE APLIKATOR Z BAWEŁNY
-MONSTER SHINE APLIKATOR GĄBKOWY UNIWERSALNY
-MONSTER SHINE AZUR WAFFEL DRYER - RĘCZNIK DO OSUSZANIA
Powiedzcie mi co sądzicie o tym zestawie?
-SNB SCANDIC FOAM
-VALETpro BLUE CLAY BAR
-IPA
-AUTO FINESSE REJUVENATE
-MEGUIARS CLEAR COAT SAFE POLISHING
-FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX
-VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER
I "szmatki"
-CHEMICAL GUYS ULTRA PLUSH DETAILING TOWEL
-SHOWCARSHINE APLIKATOR Z BAWEŁNY
-MONSTER SHINE APLIKATOR GĄBKOWY UNIWERSALNY
-MONSTER SHINE AZUR WAFFEL DRYER - RĘCZNIK DO OSUSZANIA
- barteKKK03
- V.I.P.
O tej pianie nie słyszałem, więc się nie wypowiadam.
Glinka ok, jeżeli chodzi o cleaner to zamiast AF polecam Duragloss 652, sam korzystam z takiego zestawu i według mnie fajnie się spisuje, a cenowo korzystniej.
Zamiast
Glinka ok, jeżeli chodzi o cleaner to zamiast AF polecam Duragloss 652, sam korzystam z takiego zestawu i według mnie fajnie się spisuje, a cenowo korzystniej.
Zamiast
raczej warto kupić Meguiars Ultimate Compound + aplikator tricoloranja pisze:-MEGUIARS CLEAR COAT SAFE POLISHING
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To do polerowania chciałaś użyć? Lepiej weź sprawdzonego megsa UC.anja pisze:MEGUIARS CLEAR COAT SAFE POLISHING
Jakiś szampon jeszcze by się przydał ale chyba wiesz to Tak to zestaw dobry. A i jeszcze do UC aplikator tri color
- aikon353
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie wy wszyscy pewnie garazujecie swoje wozy:) szukam czegoś do zabezpieczenia gabloty pod chmurką... Aha i czy słyszał ktoś z was o jakimś specyfiku który zapobiega przyklejaniu i się śniegu i błota pośniegowego do kantow progów bądź zakoli ??
http://www.dolnoslaska-jazda.pl/viewtop ... ead#unread
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
- barteKKK03
- V.I.P.
Mój nie garażuje, stoi tylko pod wiatą, ale nie rozumiem o co chodzi z :
A cudownego środka odpychającego śnieg raczej nikt jeszcze nie wymyślił, choć ostatnio hitem są produkty Sonax'a (Polymer Netshield oraz Briliant Shine Detailer) które ładnie utrzymują auto w czystości
To samo czego używa się w garażu?aikon353 pisze:zabezpieczenia gabloty pod chmurką
A cudownego środka odpychającego śnieg raczej nikt jeszcze nie wymyślił, choć ostatnio hitem są produkty Sonax'a (Polymer Netshield oraz Briliant Shine Detailer) które ładnie utrzymują auto w czystości
- patrykas11
- Ma gadane
Witam bardzo bym prosił o podanie nazwy jakiejś taniej glinki i do tego wosku ewentualnie jakiegoś nabłyszczacza
ps. czy glinka jest jednorazowa czy myje sie ja po czyszczeniu auta? pozdrawiam
ps. czy glinka jest jednorazowa czy myje sie ja po czyszczeniu auta? pozdrawiam
>>>>>>>>>>Moje MK IV ======= http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502004" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Zamienię się frontami od borki :) kolor LA7W
-
- Użytkownik
- Kontakt:
patrykas11, glinka VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G. Jak wosk to i cleaner. Cleaner R222, dodo LPL, wosk coś z serii dodo, duragloss, tester FK hi temp
- patrykas11
- Ma gadane
Salwinek91, czy chodzi o : http://allegro.pl/dodo-juice-lime-prime ... 02159.html" onclick="window.open(this.href);return false; ? glinka i ten dodo wyczerpią mój budżet w 120% wiec puki co zostane przy wosku z myjni bez dotykowej
>>>>>>>>>>Moje MK IV ======= http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502004" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak o to. To jak nie chcesz tyle kasy wydawać to kup glinkę i wosk, bez cleanera dodo i też będziesz zadowolony
- patrykas11
- Ma gadane
Ok dzieki wielkie
- barteKKK03
- V.I.P.