O ile dobrze pamiętam ( bo rozbierałem jakiś czas temu, a teraz będę znów sie za to brał ) to mechanizm bez prowadnicy tez działa tylko najlepiej go włączać na sekundę by ocenić że działa bo może Ci się linka popieprzyć.lukiwilson pisze:Witam wszystkich, porada super:) tylko czwarty już składam silniczek i dalej głucho:( wcześniej na raty jak się silniaczkowi chciało. A teraz kaplica. Może czujnik hall powinen być jeszcze dalej niż 1_ 2 mm ? Pierścień zrobiłem idealnie na środku. Nie mam już pomysłu. Pytanko mam też takie czy mechanizm bez szyny i linek też zadziała? Bo chce na sucho sprawdzać a może mechanizm ciężaru szyby potrzebuje do działania. Pomóżcie proszę bo już dwa razy linke mi zmielilo a teraz mechanizm el . A robi się ciepło.
Ja mam pytanko do użytkowników. Czy można zastąpić oryginalną linkę czymś innym? tzn dokupioną linką i odpowiednio przerobioną? Nie widzi mi się za bardzo wymiana całości. Linkę mi zmieliło już w mechanizmie. Może jakieś porady co najlepiej zrobić co wymienić co jest najbardziej opłacalne.