Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
krystek21, ja polerowałem Golfa to mi spokojnie wystarczył jeden tri-color. On się nie zużywa tak szybko dla spokoju możesz wziąć dwa, bo zawsze się przydadzą, a też może Ci upaść na ziemię podczas polerowania i trzeba będzie go czyścić i przerywać pracę.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
I następne: jaka rękawica do mycia lepsza? Z mikrofibry czy bawełniana?
- czarekcw
- kierownik kibla
Najbardziej polecają CarPro WOOL WASH MITT ale można też kupić Megsa.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
krystek21, jedną, ale zanim kupisz to pojedź do kogoś kto ma UC i tri colour i przekonaj się na własnej skórze (do taśmy, myjąc później IPA) że efektu nie uświadczysz na twardym lakierze i lepiej zbierać na maszynę/korektę/kupić tłusty oszukant.
Co do rękawicy - najlepszy chyba wełniak, ale ja tam jako lamus w detailingu dalej najbardziej lubię myć rękawicą "wookie":
Rękawice te są względnie bezpieczne dla lakieru, tanie (przez co można je regularnie zmieniać) i wytrzymałe.
Co do rękawicy - najlepszy chyba wełniak, ale ja tam jako lamus w detailingu dalej najbardziej lubię myć rękawicą "wookie":
Rękawice te są względnie bezpieczne dla lakieru, tanie (przez co można je regularnie zmieniać) i wytrzymałe.
- czarekcw
- kierownik kibla
Shmatan, a ma znaczenie firma w takich przypadkach? Bo ja tam posiadam 2 rękawice z Biedronki tego typu, co wrzuciłeś foto
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Zobaczę efekty po tym padzie Tri Color a jeśli będą mizerne pożyczę polerkę od kumpla i zastosuję miękki pad.
czarekcw, różnica którą między nimi zauważałem to różna grubość materiału, a co za tym idzie, chłonięcie wody.
Jak wspomniałem - podejście nie detailerskie, ale jeżeli ktoś kompletuje pierwszy zestaw i raczej nie chce wykładać 50zł na coś co można zepsuć jednym myciem (np. jadąc po smarze) albo praniem (jadąc proszkiem i płucząc w płynie do płukania) to moim zdaniem powinien się nad takim wynalazkiem za dychę zastanowić. Później zawsze zostaje jako rękawica do kół/progów.
Jak wspomniałem - podejście nie detailerskie, ale jeżeli ktoś kompletuje pierwszy zestaw i raczej nie chce wykładać 50zł na coś co można zepsuć jednym myciem (np. jadąc po smarze) albo praniem (jadąc proszkiem i płucząc w płynie do płukania) to moim zdaniem powinien się nad takim wynalazkiem za dychę zastanowić. Później zawsze zostaje jako rękawica do kół/progów.
- czarekcw
- kierownik kibla
http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=553" onclick="window.open(this.href);return false;
Ktoś już stosował tą nowość?
Ktoś już stosował tą nowość?
Czy przed polerowaniem w celu pozbycia się resztek brudów mogę zastosować IPA? Zamiast glinki?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
krystek21, nie. IPA odtłuszcza a nie usuwa coś
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Co użyć do pielęgnacji deski i elementów plastikowych? Trzeba je też uratować od stosowanego PLAKa.
Do tapicerki Vanish do dywanów?
Do tapicerki Vanish do dywanów?