Renowacja i regeneracja felg
trzeba pamiętać że po piaskowaniu powierzchnia zrobi się chropowata, a żeby to dotrzeć to trzeba się napracować... Dobrą alternatywą może być szkiełkowanie
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)
ogólnie sprawa wygląda tak, że mam felgi które były pomalowane spray'em przede mna gość prysnął i tak je sprzedał mi
pojeździłem na nich sezon i postanowiłem teraz zimą że coś z nimi zrobię
plan jest prosty: polerka rantów i biały matt w środek (ats cup 13 także jest moc )
usunąłem farbę scansolem i teraz to szlifuję pomału papierkiem 400
aluminium miejscami nie wygląda dobrze ale i tak myślałem że będzie gorzej
nie chcę ich piaskować dlatego że szkoda pieniedzy a poza tym chyba lepiej to samemu zmatowić papierkiem
i wtedy polerka + malowanie spray'em (ew. zagadam do sąsiada czy mi pomoże bo ma pistolet z tego co wiem + doświadczenie z zawodu)
co myślicie o takiej "akcji" ?
doradźcie mi coś co powinienem może usprawnić... w moich planach
A jeszcze moze macie jakis patent na resztki farby których niepodousuwał mi scansol zostają takie półprzezroczyste kawałki czym to usuwacie?
oj troche się rozpisałem ale proszę o wyrozumiałość
pojeździłem na nich sezon i postanowiłem teraz zimą że coś z nimi zrobię
plan jest prosty: polerka rantów i biały matt w środek (ats cup 13 także jest moc )
usunąłem farbę scansolem i teraz to szlifuję pomału papierkiem 400
aluminium miejscami nie wygląda dobrze ale i tak myślałem że będzie gorzej
nie chcę ich piaskować dlatego że szkoda pieniedzy a poza tym chyba lepiej to samemu zmatowić papierkiem
i wtedy polerka + malowanie spray'em (ew. zagadam do sąsiada czy mi pomoże bo ma pistolet z tego co wiem + doświadczenie z zawodu)
co myślicie o takiej "akcji" ?
doradźcie mi coś co powinienem może usprawnić... w moich planach
A jeszcze moze macie jakis patent na resztki farby których niepodousuwał mi scansol zostają takie półprzezroczyste kawałki czym to usuwacie?
oj troche się rozpisałem ale proszę o wyrozumiałość
LY3D
Właśnie odstawiłem fele fo Wheel Wide
Pozostało 2 tygodnie oczekiwania
Pozostało 2 tygodnie oczekiwania
Pozdrawiam,
Grado ;)
Grado ;)
1. W jednej feldze brakuje znaczka VW na zaślepce. Skąd mogę go wziąć i tam wkleić? Od starego połamanego kołpaka wydostać?
2. Moje felgi od wewnątrz wyglądają nie ciekawie. Co zastosować, żeby przywrócić im blask? Czym je czyścić od wewnątrz i zewnątrz?
Na zdjęciu nie umyte od środka! Dzisiaj po południu spotkają się z myjką.
2. Moje felgi od wewnątrz wyglądają nie ciekawie. Co zastosować, żeby przywrócić im blask? Czym je czyścić od wewnątrz i zewnątrz?
Na zdjęciu nie umyte od środka! Dzisiaj po południu spotkają się z myjką.
Najpierw je umyj tak jak piszesz, bo teraz to niewiele widać. Moje wyglądały podobnie, a jak je umyłem to 100 razy lepiej, z tym że potraktowałem je jeszcze od środka pastą lekko ścierną żeby większe zabrudzenia z klocków zeszły.
No to felgi od poniedziałku w Wheel Wide Zobaczymy co tam podziałają
Pozdrawiam,
Grado ;)
Grado ;)
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Renowacja i regeneracja felg
kupilem niedawno takie znaczki 90mm samoprzylepne ( z aluminium i wypukle jak ori) na ebay , pewnie na allegro tez sa
magnum146 najlepiej by chyba było kupić na Allegro, tylko kup sobie cztery i wymień wszystkie bo będzie to dziwnie wyglądało.
Jak nie znajdziesz ori, to kup sobie np. takie http://allegro.pl/emblematy-vw-55-znacz ... 58263.html i je przyklej
Powinno wyjść spoko, tylko sobie pomierz jaki rozmiar potrzebujesz
Jak nie znajdziesz ori, to kup sobie np. takie http://allegro.pl/emblematy-vw-55-znacz ... 58263.html i je przyklej
Powinno wyjść spoko, tylko sobie pomierz jaki rozmiar potrzebujesz
- MariuszPrusia
- Forumowy spamer :)
- Auto: OOOO A6 3.0TDI Quattro
- Silnik: BMK
A zapytam sie czym myte?
Ja proponuje jakiś konkretniej marki atak do felg i szczotke na początek
Jak masz naftę/bęzyne ekstrakcyjną to tym też możesz spróbować
Ja proponuje jakiś konkretniej marki atak do felg i szczotke na początek
Jak masz naftę/bęzyne ekstrakcyjną to tym też możesz spróbować
Szampon, ciepła woda - tyle miałem. Próbowałem rozpuszczalnikiem ale nie daje rady.A zapytam sie czym myte?
Idę do sklepu kupić benzynę ekstrakcyjną i spróbuję nią.
sprobuj jeszcze goraca woda ( wrzatkiem ) , tabletka od zmywarki i szczotka tzw. śrupak
Możesz kupić pastę lekko ścierną (ja używam Automaxa i sobie chwalę ) i spróbować to przejechać szmatką. Jak wtedy nie będzie schodzić to chyba tylko piaskowanie