Co odpiąśc aby samochód nie zapalił jaki przekaźnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
mam pytanko co można odpiąść może jakiś przekaźnik (jaki numer) aby auto nie zapaliło tylko kręciło rozrusznikiem??
Pytam bo mam turbinke po regeneracji i jak to każdy mówi i pisze w instrukcji montażu aby chwile pokręćić rozrusznikiem, żeby zalała się olejem.
GOLF IV TDI AJM 2000r.
mam pytanko co można odpiąść może jakiś przekaźnik (jaki numer) aby auto nie zapaliło tylko kręciło rozrusznikiem??
Pytam bo mam turbinke po regeneracji i jak to każdy mówi i pisze w instrukcji montażu aby chwile pokręćić rozrusznikiem, żeby zalała się olejem.
GOLF IV TDI AJM 2000r.
odłącz wtyk zasilnia el. do pompowtrysków i już nie zapali..
GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520
Re: Co odpiąśc aby samochód nie zapalił jaki przekaźnik?
a tak dokładniej gdzie on się znajduje??manior15 pisze:odłącz wtyk zasilnia el. do pompowtrysków i już nie zapali..
Ew. przekaźnik od zasilania ECU - u jednego z forumowiczów nie stykał i odpalić się nie dało
przed wlozeniem nowego turbo powinno sie zalac je olejem krecac wirnikem turbo.pozniej odpalasz normalnie bo turbo ma juz smarowanie
koło vacum pompy, taki duży okrągły wtyk, żeby go wyciągnąć musisz okręcić.romanek84 pisze:a tak dokładniej gdzie on się znajduje??manior15 pisze:odłącz wtyk zasilnia el. do pompowtrysków i już nie zapali..
GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Dzięki za podpowiedzi ale poradziłem sobie już wyciągłem przekaźnik 109.manior15 pisze:koło vacum pompy, taki duży okrągły wtyk, żeby go wyciągnąć musisz okręcić.romanek84 pisze:a tak dokładniej gdzie on się znajduje??manior15 pisze:odłącz wtyk zasilnia el. do pompowtrysków i już nie zapali..
To nie jest rozwiązanie. Złodzieje łamią immo a potem odpalają silnik z własnym ECU i jego zasilaniem Przekaźnik 109 - oni o tym wiedzą doskonale. W TDI ważne jest odcięcie paliwa lub powietrza do silnika. ( Proszę nie pisać do mnie PW z prośbą o rozwiązanie, ja nie chcę mieć potem potyczek sądowych, że komuś doradziłem a auta i tak niet).
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Sztomel, chyba nie doczytałeś o co dokładnie chodzi autorowi tematu. romanek84, chciał na chwilę odciąć możliwość uruchomienia silnika, żeby zalać turbinę po wymianie olejem, nie chodziło mu o zabezpieczenie przeciwkradzieżowe
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)