zmiana PL na KR
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- jozek88
- Użytkownik
- Kontakt:
zmiana PL na KR
Witam panowie mam mk2 z silnikiem 1.8 16v o oznaczeniu PL a potrzebuje zmienic na KR tzn sam slupek wiazki zostaj od PL i moje pyyanie jest takie czy wszystko spasuje? komp bedzie dzialac itd czy trzeba cos zmienic? byla jakas roznica na rozdzielni paliwa to nie przeszkadza w niczym? czy jednak nie wystarzy zmienic sam slupek tylko bedzie trzeba cos wymienic??
zmiana PL na KR
a jaki to będzie miało sens??? dlaczego chcesz zmieniać??
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
- jozek88
- Użytkownik
- Kontakt:
zmiana PL na KR
a no taki ze kupilem auto i padl silnik...
co z tymi walkami? kolega mi cos tam mowil zebym wydechowy z KR zalozyl na ssacy i podniesie moc moze ktos przyblizyc temat?
co z tymi walkami? kolega mi cos tam mowil zebym wydechowy z KR zalozyl na ssacy i podniesie moc moze ktos przyblizyc temat?
zmiana PL na KR
jozek88, a jak wydechowy zamienić na ssący jak wydechowy o połowe dłuzszy ;p Ciąć ?
a ten Twój 16v to na kjetronicu czy na digi ? jezeli na digi2 to chyba nie ma sensu tych walków pchać i szerokiego kolektora od kr. Cały efekt zabije odcinka na 6250obr. A jezeli to jeszcze na kjetroniku to pod 7tyś sie kręci i efekt bedzie;) od wałkow kr i szerokiego kolektora spada niuton i zmienia sie charakterystyka a wzrośnie moc wysoko. Idzie wysokimi obrotami a nie dołem.
a ten Twój 16v to na kjetronicu czy na digi ? jezeli na digi2 to chyba nie ma sensu tych walków pchać i szerokiego kolektora od kr. Cały efekt zabije odcinka na 6250obr. A jezeli to jeszcze na kjetroniku to pod 7tyś sie kręci i efekt bedzie;) od wałkow kr i szerokiego kolektora spada niuton i zmienia sie charakterystyka a wzrośnie moc wysoko. Idzie wysokimi obrotami a nie dołem.
W związku z tym, że jest jak jest to ja jestem jaki jestem...
zmiana PL na KR
odcinka 6250 na serii, jak masz program to w zależności jak ustawiona. Na DF1 kręciłem ponad 7000 a na DF2 6950
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
zmiana PL na KR
Lucki, na df2 to chyba nie jest takie proste. Ja jezdze teraz na df3 z adl i mam 7000 w serii
zmiana PL na KR
nie jest ale da sie to zrobic. Dla naprowadzenia moge powiedzieć tyle, że sekunda nie musi byc sekunda :-p heheh
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
zmiana PL na KR
Tak, tylko to rozwiązanie ma więcej wad niż zalet, skoro sekunda nie jest sekundą, to i liczenie RPM przez ECU jest Nie mówiąc nawet o tym, że zapłon jest delikatnie mówiąc w złym miejscu, zwłaszcza przy dużych RPMLucki pisze:nie jest ale da sie to zrobic. Dla naprowadzenia moge powiedzieć tyle, że sekunda nie musi byc sekunda :-p heheh
zmiana PL na KR
no masz racje ale mam na to patent
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
- jozek88
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: zmiana PL na KR
ke-jetronic tak jak bylo w PL-kachbogo27 pisze:jozek88, a jak wydechowy zamienić na ssący jak wydechowy o połowe dłuzszy ;p Ciąć ?
no mowil ze trzeba oddac do tokarza zeby skrocic a potem dobrze kąt ustawic i ma smigac. No ale juz po zmianie bloku wiec nie bede sie bawil w zmiane walkow
zmiana PL na KR
jozek88, blok blokiem a wałki mozna od abf wrzucić a nie sie bawic sie z tokarzami. Tym bardziej ze teraz to juz zaden wydatek.
jak juz zmieniałes blok to bylo tak jak ja od 9a wrzucić i głowice od 1,8 pl po portingu apetyt rośnie...
jak juz zmieniałes blok to bylo tak jak ja od 9a wrzucić i głowice od 1,8 pl po portingu apetyt rośnie...
- jozek88
- Użytkownik
- Kontakt:
zmiana PL na KR
Glowice w tych silnikach rożnily sie? bo nie wiem co robic z glowica z PL sprzedac czy zostawic w razie czego do KR,?
K1 GTI by Jozin :)viewtopic.php?f=87&t=508979
zmiana PL na KR
nie różniły sie. pl i kr mają takie same, inna jest od 9a (ma mniejsze kanały dolotowe)