Układ dolotowy do Golfa 4 1.6 16V plus wykres
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
W ciagu jazdy filtr jest zimny nic sie nie nagrzewa obudowa wykonana z pleksi wiec dobrze izoluje ciepło
sorki za jakosc zdjec ale robione były telefonem.
sorki za jakosc zdjec ale robione były telefonem.
robi jeszcze ktoś na zamówienie takie doloty z zabudową ?
Witam dolot jest mojej własnej produkcji jest możliwość wykonania takiej obudowy a najlepsze jest to ze pasuje do każdej wersji golfa 4.
Obudowa od czoła jest dopasowana do karoserii i uszczelniona uszczelka, w trakcie jazdy filtr się nie nagrzewa. Obudowa z pleksi ladnie się prezentuje, oraz zeby sprawdzić czy filtr jest czysty czy brudny nie trzeba nic demontować bo wszystko widac.
a tak wygląda sama obudowa
a tak wygląda sama obudowa
Odkopuje i pytam czy taki dolot podniesie osiągi mojego 1.4 16V w porównaniu do serii ? Jeśli tak to na jaki przyrost mocy mogę liczyć ?
Nie ma co się spodziewać przyrostu mocy itp itd bo to bajka 1.4 zostanie 1.4 chyba ze zrobisz z niego TFSI Będzie tylko zajebisty dźwięk stożka, który będzie słyszany wokół ; )
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Witam nie wiem jak w 1,4 ale w 1,6 dał jest tam nawet zdjecie z hamowni. Średnica rury dolotowej to 60mm.
Re: Układ dolotowy do Golfa 4 1.6 16V plus wykres
A byś się zdziwił od 3000 obrotów na prawdę czuć różnice w porównaniu do serii. Już nie wspomnę o tym, że reakcja na gaz jest natychmiastowa. Nie spodziewałem się takiego efektu w 1.4. Warto zaślepić też egr, po tych dwóch zabiegach silnik sprawuje się o niebo lepiejMixtape pisze:Nie ma co się spodziewać przyrostu mocy itp itd bo to bajka 1.4 zostanie 1.4 chyba ze zrobisz z niego TFSI Będzie tylko zajebisty dźwięk stożka, który będzie słyszany wokół ; )
Może reakcja na gaz jest natychmiastowa ale sądziłem ,że tak powinno być i bez stożka. Miałem 1.4 i dźwięk był super na stożku, nikt by nie powiedział ze to 1.4. Teraz mam go w 1.6sr i też dźwięk jest,reakcja natychmiastowa na gaz jest ale dla mnie to i bez stożka tak powinno być ; ) A właśnie co do tego egr , jak go zaślepić w 1.6sr i czym żeby nie przepaliło ?? Nic się nie stanie jak go zaślepię ??
zaślepiaj czy chcesz, tylko żeby grube było np. kwasiakiem możesz to zaślepić jak Ci nie powiem, bo mam 1.4
Witam a co daje dokładnie te zaślepienie tego egr, i jak to zaślepiac.
Re: Układ dolotowy do Golfa 4 1.6 16V plus wykres
egr - zawór recyrkulacji spalin, po prostu przepala Ci spaliny jeszcze raz przez co spalanie trochę rośnie a silnik traci na mocy Jak to zrobić, poszukaj w google, nie wiem jaki masz silniksowa58 pisze:Witam a co daje dokładnie te zaślepienie tego egr, i jak to zaślepiac.
Muj silnik to 1.6 16V AUS 105 km da rade w tym modelu.