Dopiero co kupiłem autko a już mam mały problem. Pacjent to Golf MK4 1.8T AUM 2003 rok. Autem trzęsie na postoju i w czasie jazdy. Wymieniłem świece, i podporę silnika (tą na dole) i bez zmian. Sprawdziłem w blokach pomiarowych i wyszło mi coś takiego:
![Obrazek](http://i290.photobucket.com/albums/ll246/didlina77/Fiszki%20i%20rysunki/MK4wtryski.png)
Tak z kolegą mechanikiem doszliśmy do wniosku że to nie dwumas aczkolwiek tak to na oko wyglądało dopóki nie podpiąłem VCDSa i nie zobaczyłem tego co na obrazku. Wygląda na to że coś nie pali na 1 cylindrze. Sprawa jest dziwna bo 2 cewki są Beru, 1 Boscha i 1 bez oznaczenia. Generalnie 3 są nowe jedna stara (na oko). Przełożyłem cewką z cyl 2 na cyl 1 (bo wczesniej nie paliło na 2). Teraz pytanka:
1. Jak sprawdzić cewkę - jesli VCDSem to jak, jak jakoś miernikiem to teżjak
2. Czy jest mozliwość sprawdzenia wtrysków VCDSem?
3. Czy jest sie czym przejmować że na cyl 3 i 4 też trochę nie palą, choc nie tak jak na 1?
Byłbym wdzieczny za jakieś podpowiedzi bo nie chce wymienic kompletu cewek na "dzień dobry".
Pozdro
EDIT: Teraz mi do głowy przyszło: dlaczego na każdym bloku w grupie 26 są inne napiecia? Czy one nie powinny byc tapie same?