Volkswagen Golf MK2 Match - taka śnieżynka;)
Moderator: G0 Karcio
Swap był z manuala. Ogólnie w drugą stonę niż mormalnie
Skrzynia to wielka zagadka bo to już któraś z kolei. Teraz mam następce w garażu.
Chyba wiem z czego jest dach. Wypatrzyłem identyczny w Wheelers Dealers
http://www.google.pl/imgres?q=faltdach+ ... =178&ty=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak więc mam juz miejsce gdzie zamówię dach:
http://www.littleportboathaven.co.uk/br ... unroof.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogólnie na dzień dzisiejszy niewiele się dzieje. Zbieram części potrzebne do przeglądu.
Skrzynia to wielka zagadka bo to już któraś z kolei. Teraz mam następce w garażu.
Chyba wiem z czego jest dach. Wypatrzyłem identyczny w Wheelers Dealers
http://www.google.pl/imgres?q=faltdach+ ... =178&ty=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak więc mam juz miejsce gdzie zamówię dach:
http://www.littleportboathaven.co.uk/br ... unroof.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogólnie na dzień dzisiejszy niewiele się dzieje. Zbieram części potrzebne do przeglądu.
Już doczytałem że ten dach nie jest oryginalny, fachowo to się nazywa "Faltdach" tak jak napisałeś? Będę na poszukiwaniach tutorialu, odnośnie takiego cuda
jhosef, pierwszy raz widze taką wersje nie wiedziałem że wychodziły golfy całe w bieli ale ciekawe to wyglada i orginalnie wyróżnia się z tłumu a taki dach świetna sprawa podoba mi się. Powodzenia w doprowadzaniu do orginalu
viewtopic.php?f=87&t=464274&p=5591825#p5591825" onclick="window.open(this.href);return false; FIRE&ICE
viewtopic.php?t=291699" onclick="window.open(this.href);return false; GTI <sprzedany>
viewtopic.php?t=291699" onclick="window.open(this.href);return false; GTI <sprzedany>
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
jhosef, ten dach to manualny jest?
dosc orginalna dwójeczka ze wzgledu na ten biały grill
tez planuje cos podobnego jak ten twój "szyberdach" dalekie plany
powodzenia w dopieszczaniu dwójeczki
dosc orginalna dwójeczka ze wzgledu na ten biały grill
tez planuje cos podobnego jak ten twój "szyberdach" dalekie plany
powodzenia w dopieszczaniu dwójeczki
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Dach oczywiście manualny. Plus taki, że mimo lat nie cieknie i ogólnie się trzyma.
Plan wstępny mam taki aby weekend majowy spędzić od autem i uzyskać przegląd.
Plan wstępny mam taki aby weekend majowy spędzić od autem i uzyskać przegląd.
Części się gromadzą
W sobotę postanowiłem zregenerować gaźnik
Już złożony:
Mam nadzieję, że ruszy
Na szczęście wszystkie siłowniczki, zawory termiczne itp sprawne.
Muszę przy okazji nową podstawę kupić. Niestety w zamiennikach wybór niewielki...
Muszę też podciśnienia wszystkie powymieniać. Zastanawiam sie czy uruchamiać wszystko co było dodatkowe w automacie...
Przy okazji kupiłem:
W sobotę postanowiłem zregenerować gaźnik
Już złożony:
Mam nadzieję, że ruszy
Na szczęście wszystkie siłowniczki, zawory termiczne itp sprawne.
Muszę przy okazji nową podstawę kupić. Niestety w zamiennikach wybór niewielki...
Muszę też podciśnienia wszystkie powymieniać. Zastanawiam sie czy uruchamiać wszystko co było dodatkowe w automacie...
Przy okazji kupiłem:
Część zakupów dokonana, reszta będzie we wtorek i w majówkę składanie do kupy. Plan jest taki aby wywalić od razu LPG i hak oraz dokonać przeglądu.
Z dostępnością dobrych zamienników podstawy tak sobie już...Oryginał 300...
Materiały na hamulce
Bębny pojechałem po taniości bo nie wiem czy mi chęć na tarcze nie najdzie
Umazałem od razu na czarno
Z rozpędu kupiłem opony bo tamte mają już swoje lata...
Z dostępnością dobrych zamienników podstawy tak sobie już...Oryginał 300...
Materiały na hamulce
Bębny pojechałem po taniości bo nie wiem czy mi chęć na tarcze nie najdzie
Umazałem od razu na czarno
Z rozpędu kupiłem opony bo tamte mają już swoje lata...
Walczyłem cala majówkę. Niestety nie bez problemów...
Kupinem złe tarcze, pod inny zacisk. Ostatecznie skończyło się na wymianie zacisków na VWII
Zdjęć jest mało bo więcej walczyłem niż pstrykałem. Musiałem też wymienić jedno łożysko przód a w sklepie tylko Optimal...
Do tego jeszcze trochę gratów poszło nowych jak odboje, prowadnice zacisków.
Tak stoi na zmienionym zawiasie:
Po zmontowaniu wszystkiego do kupy okazało się, że nie można odpowietrzyć jednej sekcji pompy. Ani odpowietrzanie pompy ani normalne nic nie dało. Pompa ogólnie nie daje prawie w ogóle ciśnienia na tą sekcję...
Zatem trzeba było nową zakupić:
Tak więc niestety przez przeszkody natury obiektywnej i paskudnie rozwalony palec (klucz się obemsknął i przywaliłem z pełna mocą w próg kanału...) nie dało się uzyskać przeglądu. Będzie pewnie w następny długi weekend...
Jedna rzecz mnie zaskoczyła... z tyłu mam ciągle oryginalne poduszki z nowości auta... i poszły z powrotem na auto Ponownie jak przednie odboje...
Kupinem złe tarcze, pod inny zacisk. Ostatecznie skończyło się na wymianie zacisków na VWII
Zdjęć jest mało bo więcej walczyłem niż pstrykałem. Musiałem też wymienić jedno łożysko przód a w sklepie tylko Optimal...
Do tego jeszcze trochę gratów poszło nowych jak odboje, prowadnice zacisków.
Tak stoi na zmienionym zawiasie:
Po zmontowaniu wszystkiego do kupy okazało się, że nie można odpowietrzyć jednej sekcji pompy. Ani odpowietrzanie pompy ani normalne nic nie dało. Pompa ogólnie nie daje prawie w ogóle ciśnienia na tą sekcję...
Zatem trzeba było nową zakupić:
Tak więc niestety przez przeszkody natury obiektywnej i paskudnie rozwalony palec (klucz się obemsknął i przywaliłem z pełna mocą w próg kanału...) nie dało się uzyskać przeglądu. Będzie pewnie w następny długi weekend...
Jedna rzecz mnie zaskoczyła... z tyłu mam ciągle oryginalne poduszki z nowości auta... i poszły z powrotem na auto Ponownie jak przednie odboje...
Przyjemne auto i nietypowe, z moich okolic w dodatku - kiedy trzeba się ustawić na jakiś spot w miarę możliwości Fajnie się nim opiekujesz
Tylko przez to, że stoi w Kadzidle a ja mieszkam w Gdańsku to nie mam czasu na co dzień aby mu poświęcić:(
Muszę zrobić przegląd i przyjechać nim do Gd.
Muszę zrobić przegląd i przyjechać nim do Gd.
Druga maskownica z właściwą ilością pozycji
W swojej mam jeszcze E, a nowa skrzynia nie ma...
Przy okazji remont wybieraka. Ale będę musiał z dwóch zrobić jeden...
Dalsze graty do auta:
Dorwałem ostatnie dysze do Golfa sprzed 87. Towar nieprodukowany, brak w magazynie w DE ale dla mnie się dwa uchowały
W swojej mam jeszcze E, a nowa skrzynia nie ma...
Przy okazji remont wybieraka. Ale będę musiał z dwóch zrobić jeden...
Dalsze graty do auta:
Dorwałem ostatnie dysze do Golfa sprzed 87. Towar nieprodukowany, brak w magazynie w DE ale dla mnie się dwa uchowały
Aj maskownicy i ja szukam.U mnie są literki żółte niczym nie moge tego doczyścić.
Działa bo fajnie Ci idzie.
Działa bo fajnie Ci idzie.