Jeżdżę golfem mk IV Variant z 2003 roku, 1.6 16V 105 KM silnik BCB, przebieg to 112 000 km. Jakoś koło listopada podczas manewrowania na parkingu usłyszałem dziwne buczenie jak kręciłem kierownicą nie dodając gazu. Podczas wymiany oleju i filtrów poprosiłem mechanika, aby na to zerknął. Ten stwierdził, że to stary pasek klinowy i napinacz są do wymiany - tak też zrobiłem oraz wymieniłem płyn we wspomaganiu. Niestety po około tygodniu objawy wróciły, ale pojawiało się to sporadycznie. Teraz od około 2 tygodni, gdy manewruję na parkingu non-stop słyszę ten dźwięk. Jeden mechanik stwierdził, że mam złe koło pasowe przy alternatorze (mam fabryczne), inny, że na pewno to nie pompa, sprawdził też napinacz i stwierdził, że jest ok (ten po wymianie). Chętnie bym naprawił cokolwiek to nie jest, zanim nie sypnie się temat na więcej kasy. Czy macie może koncepcję co to może być i możecie pomóc lub wskazać dobry w te klocki warsztat w Warszawie?
z góry dzięki
Jeśli wpisałem to w złym miejscu to przepraszam. Jestem nowy i szukałem odpowiedniego.