No pewnie, że warto, jeśli chcesz mieć mk1, to moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać.wojtaskrk2 pisze:czyli według Was warto zainwestować te 3500zł
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kostek007
- Gadatliwa bestia
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pewnie, że warto. Takie auto będzie po niewielkich poprawkach będzie warte 2-3 razy tyle.wojtaskrk2 pisze:facet był pedantem jeśli chodzi o blacharke,naprawde nie ma grama rdzy
Dzisiaj mam mu dać odpowiedz czyli według Was warto zainwestować te 3500zł
-
- Gadatliwa bestia
Bardzo atrakcyjna, wręcz podejrzanie niska. Ale jeśli buda jest ok, to resztę dopracujesz i za taką cenę nawet sama buda nie będzie zlym zakupemwojtaskrk2 pisze:Nie ukrywam że boje się troche takich modyfikacji,ale cena jest atrakcyjna 3500zł
Witam panowie szukam samochodu dokladnie golfa 4 1.8 Turbo znalalem 1 ciekawy egzemplarz nie daleko siebie.
Po sprawdzeniu wszystko wygladalo ok blacha itp itd w normie. Zaczelismy sprawdzac to co niestety spoodowalo moja niepewnosc w zakupie sprawdzilismy kompresje silnika wyszla ona 11, 10,5 10,5 10 jest so silnik AGU 1.8T.
I takie moje pytanie czy kompresja nie jest zbyt niska ? pchac sie w to czy sobei raczej odpuscic HELP !
Po sprawdzeniu wszystko wygladalo ok blacha itp itd w normie. Zaczelismy sprawdzac to co niestety spoodowalo moja niepewnosc w zakupie sprawdzilismy kompresje silnika wyszla ona 11, 10,5 10,5 10 jest so silnik AGU 1.8T.
I takie moje pytanie czy kompresja nie jest zbyt niska ? pchac sie w to czy sobei raczej odpuscic HELP !
Rozglądam się za Jettą V i problem jest przy wyborze diesla. Niby 1.9 trwalszy ale tylko z 5-biegową skrzynią biegów. Nie ukrywam że "szóstka" bardzo by mnie cieszyła ze względu na drogi jakimi się poruszam. Tylko jak ma się 2.0tdi w tym aucie? Naczytałem się opini o tych dieslach i dalej mam mętlik w głowie. Jak sądzicie? Który silnik jest lepszym wyborem?
Ta 6 aż tak dużo nie zmienia. Skrzynia jest inaczej zestrojona. Jakbymi miał wybór między 1,9 TDI z "5" a 2.0 TDI z "6" to w ogóle nie zastanawiałbym sie nad 2.0.enesen pisze:Rozglądam się za Jettą V i problem jest przy wyborze diesla. Niby 1.9 trwalszy ale tylko z 5-biegową skrzynią biegów. Nie ukrywam że "szóstka" bardzo by mnie cieszyła ze względu na drogi jakimi się poruszam. Tylko jak ma się 2.0tdi w tym aucie? Naczytałem się opini o tych dieslach i dalej mam mętlik w głowie. Jak sądzicie? Który silnik jest lepszym wyborem?
Ale z tego co wiem, to 19 też był z 6 biegową skrzynią.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
pocztaj na temat 2.0 nie jest to udany silnik chyba, że już wszystko kosztowne powymieniane podobno pow 200kkm albo jest na CR czyli po 2007r. Jeżeli chcesz eksploatować w miarę tanio diesla to 2.0PD nie jest dobrym wyboremenesen pisze:Rozglądam się za Jettą V i problem jest przy wyborze diesla. Niby 1.9 trwalszy ale tylko z 5-biegową skrzynią biegów. Nie ukrywam że "szóstka" bardzo by mnie cieszyła ze względu na drogi jakimi się poruszam. Tylko jak ma się 2.0tdi w tym aucie? Naczytałem się opini o tych dieslach i dalej mam mętlik w głowie. Jak sądzicie? Który silnik jest lepszym wyborem?
till71, Common rail w mk5 występował tylko w kombi w 2008 roku.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
dokładnie, byłjhosef pisze: Ale z tego co wiem, to 19 też był z 6 biegową skrzynią.
Koledzy pomóżcie bo mi się tych bzdur już czytać nie chcę że "10 letnie diesle maja 200 tys na blacie i te 3 letnie tez maja 200 tys."
Chcę kupić golfa 4 w Niemczech. Serwisowany przebieg 380 tyś. jest to 110 km, jeździ na oleju 5W30.
Wiadomo zobaczę jak chodzi sprzęgło, skrzynia. posłucham jak klekocze, ale realnie ile takie 1.9tdi przejedzie ? do 500 tys nie mam co się obawiać ?
Wiadomo turbinę można zregenerować, sprzęgło wymienić. Ale sam silnik i skrzynia ile da rade ?
Chcę kupić golfa 4 w Niemczech. Serwisowany przebieg 380 tyś. jest to 110 km, jeździ na oleju 5W30.
Wiadomo zobaczę jak chodzi sprzęgło, skrzynia. posłucham jak klekocze, ale realnie ile takie 1.9tdi przejedzie ? do 500 tys nie mam co się obawiać ?
Wiadomo turbinę można zregenerować, sprzęgło wymienić. Ale sam silnik i skrzynia ile da rade ?
Nie ma na to reguly. Ja sobie do jazdy bym takiego auta nie kupil. To nawet na niemieckie warunki wyzsza granica przebiegu. Jest cala masa aut z mniejszym przebiegiem (vide mobile, scout), wiec jesli brakuje ci na takie mk4 to chyba lepiej poszukac innego auta.
Jak dalej jeździ na 5w30 i go nie zużywa to spokojnie jeszcze długo pojeździ takie auto, mało to aut które mają i po 700tyś i jeżdżą bez remontu, jak jest zadbany i serwisowany to nie ma się raczej czego bać....
Zresztą i tak 99% tych sprowadzanych do polski 10-cio letnich diesli ma spokojnie po 300 i dużo więcej km i jeżdżą bez większych problemów...
Zresztą i tak 99% tych sprowadzanych do polski 10-cio letnich diesli ma spokojnie po 300 i dużo więcej km i jeżdżą bez większych problemów...
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Kolga "mlodyyx" do jakiej ceny szukasz auta i z jakim silnikiem i wyposazeniem? Sprawdzales w ogloszeniach na niemieckich stronach? Wiem ze diesle z malym przebiem sporo sie cenia w niemczech ale do 200tys km znajdziesz cos napewno w przystepnej cenie. Chyba ze chcesz cos za 1000 euro no to wiesz.... Ja szukam dla siebie passata b5 teraz i znalazlem cos idealnego ale boje sie o cene zapytac bo to z salonu volkswagena