Zrób swap na 2.0 16V. Wtedy to będzie latało W drugim golfie miałem zajechane pierścienie na drugim cylindrze i zdechła uszczelka pod głowicą. Fajny efekt był. Chmura jak z palonych opon. iii ten widok jak się wszyscy za mna oglądali - bezcenny
Haha Myslalem o swapie wlasnie na ten silnik abf 150KM Ale nie mam czasu na takie zabawy;/ Auto jest ciagle uzywane i jedyny wolny czas to weekend a ciagu dwoch dni nie zrobie wszystkiego samemu
Kolego. Ja do swojego Passka ładuję VR6 na początku lipca jak będę miał trochę wolnego. Weźmiesz sobie wolne na tydzień, weźmiesz kumpla, trochę zimnych browarów i jazda ze swapem Chyba, że chcesz ożywić ten silnik to właduj w niego z 200 zł. i będzie chodził
Kolego. Pisałeś, że olej trochę ciągnie i stuka w silniku. Wymień popychacze i zajmij się od razu uszczelką pod głowicą . Ja bym obstawiał uszczelkę. Jak miała w moim Golfie 1.6 mały przedmuch to cisnęło olej równo Po odpaleniu okolicy nie widziałem. Czysta ekologia
Kolego doprowadź motor do stanu używalności albo go skatuj i wstawiaj ABFa
No dobra bierze ale w tym sek ze nie kopci;) plyn chlodzacy tez ok jest, nie ma w nim oleju. na poczatek chce sprawdzic kompresje silnika. jak bedzie ok to wtedy biore sie za remont