1,6 bardzo słabo się rozpędza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po prostu zablokowalem klapkę w rurze ssącej w pozycji ciąglego otwarcia na zimne powietrze. W klapce i tak jest otwór więc zawsze te zasysane powietrze sie ogrzeje - zima nie było problemu.
OK sprawdzę to u mnie, fajnie by było jakbyś podesłał jakieś zdjęcie bo nie bardzo wiem gdzie tego szukać ?!(nie wiem czy to ma znaczenie ale filtr powietrza mam w wbudowany w górną osłonę) Ale mimo wszystko wielkie dzięki
Kolega mi też tak zrobił i jakby mocy trochę więcej albo mi się tylko wydawało. W zimie 0 probleów.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szukaj w miejscu czerpania ciepłego powietrza do filtra znad kolektora wydechowego.voyteck pisze:bo nie bardzo wiem gdzie tego szukać
Z braku czasu nie zaglądałem i dalej nie wiem gdzie tego szukać ? Może ktoś zaznaczyć miejsce zablokowania tej klapki na moim zdjęciu ?! POZDRAWIAM
Na tym zdjęciu tego nie znajdziesz bo to jest w elemencie, którego tutaj nie ma. Poszukaj w tej obudowie a dokładnie w miejscu gdzie natyka się na tą osłonę nad kolektorem wydechowym.
Witam, wyjąłem całkiem tą białą klapkę z obudowy, zobaczymy czy to coś da bo u mnie wyraźnie czuć spadek mocy przy wyższych temperaturach otoczenia. Pozdrawiam
Nie wiem tylko czy wyjęcie jej coś ci pomoże bo wtedy będzie otwarty cały czas doplyw ciepłego powietrza. Coprawda będzie zmieszane z chłodnym ale to zawsze gorące będzie walic do silnika. Musiałbys porobic tak z ta klapką aby była otwarta cały czas na dopływ zimnego powietrza.