Podkładki podnoszące silnik, czyli miska wyżej niż sanki
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Do serii wydaje mi sie o byc zbedne. Chyba, ze ktos naprawde jezdzi bardzo nie ostroznie, ale zeby urwac dokladke lub rozwalic miche to naprawde by sie cza dobrze postarac.
KoJ@K, dla chcącego nic trudnego
golf ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=193445
bora ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=377225
bora ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=377225
No tak, tylko tu chodzi o to, żeby właśnie nie chciec.
- Paviarotti
- Lord GTI
KoJ@K, powiem Ci, że na serii zdarzyło mi się kilka razy zawiesić na wahaczu przy nieostrożnym wjeżdżaniu na wysoki krawężnik ale to trzeba naprawdę się postarać. A żeby urwać dokładkę czy michę podczas normalnej jazdy po drodze to trzeba chyba perfidnie w coś przywalić i to ostro, bo innego sposobu nie widzę
Kurde ja jakoś nie miałem i nie mam zwyczaju jeżdżenia po krawężnikach, więc takich sytuacji nie miałem.
- Paviarotti
- Lord GTI
Mi chodziło, jak nie miałem gwintu i była seria.
no ja mam springi od gti to zaledwie -20 aleee jeżdżę też po takich drogach że łatwo o uszkodzenia
ja na gwincie już pozbyłem się miski jednej. Zamówiłem podkładki i czekam. ZObaczymy jak to będzie.
Jak dla mnie to te podkładki mają jeden zasadniczy minus - nie można dość spuścić samochodu (poza 4motion, ale to inna dyskusja). Czemu? W miejscu oznaczonym strzałką na wskutek zmiany kąta półosi zmniejsza się jej dystans do stabi (co można prosto rozwiązać) i podłużnicy (co już wymusza jej cięcie) - są tacy co bez podkładek musieli podłużnicę ciąć (palcami nie będę wytykał, bo niektórzy na otwartym forum się do tego nie przyznają), a w tej sytuacji to myślę że dodatkowy centymetr/dwa trzeba podnosić.
Ta - każdy narzeka tylko na swoje drogi...daryl pisze:no ja mam springi od gti to zaledwie -20 aleee jeżdżę też po takich drogach że łatwo o uszkodzenia
na -60 (teraz jakoś tak mi wychodzi, może troszkę niżej) trzeba się postarać i to poważnie, albo jechać jak idiota z gazem "byle do przodu"KoJ@K pisze:[na serii] zeby urwac dokladke lub rozwalic miche to naprawde by sie cza dobrze postarac.
- Paviarotti
- Lord GTI
Shmatan, chyba tylko na air-ride trzeba by ciąć podłużnicę. Mi zostało z przodu jakieś 1cm do końca gwintu i nic nie wadzi chociaż zbyt wiele osób na tych podkładkach nie jeździ to pieron wie.
Paviarotti, wierz mi, że sporo osób na zwykłym gwincie (a niektórzy nawet z helperami przy niektórych modelach gwintów) podcinali podłużnicę ;]
- Paviarotti
- Lord GTI
To dziwię się mocno. Może jakąś mega mocną glebę robili