możne masz racje, ale logi pokazały, na pełnym bucie 36 C w dolociejakubek pisze:Może i sie zmieścił, ale zasłonięty całą belką i jeszcze nad belką kawałek wystaje. Dla mnie bez sensu pchać 230 i zasłonić go te 5,6cm.
Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
-
- Forum Master
Witam, ja ma taką samą temperaturę na IC z fronterry w gorący dzień +/-3X stopni na polu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
czy wystarczajacy bedzie FMIC do ASV+230+gtb17 o wymiarach 550x140x65 na ??? do jakiej mocy on bedzie ok?? nie chce rzezbic w belce na 180.. z takimi na 160mm ciezko..
ewentualnie co powiecie o tym z A5 2.0tdi ?
ewentualnie co powiecie o tym z A5 2.0tdi ?
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
prawdopodobnie najprościej założony FMIC ze scenica w mk3 z klimą
Namęczyłem się przy tym jak rzadko kiedy. Mimo że połowa jest pod zderzakiem, jest podcięty od dołu tak że węże za coolerem nawet w upał są zimne.
Chłodnica klimy została cofnięta z 0,5cm a belka konkretnie przerobiona. Zbudowana praktycznie od nowa przy pomocy kątowników i drutu zbrojeniowego .
Namęczyłem się przy tym jak rzadko kiedy. Mimo że połowa jest pod zderzakiem, jest podcięty od dołu tak że węże za coolerem nawet w upał są zimne.
Chłodnica klimy została cofnięta z 0,5cm a belka konkretnie przerobiona. Zbudowana praktycznie od nowa przy pomocy kątowników i drutu zbrojeniowego .
- trzeci5
- Forum Master
Witam ja w moim byłym MK IV też zakładałem IC ze SCENICA tyle że go nieco przespawałem i oczywiście musiałem nieco porzeźbić w wzmocnieniu i zderzaku
a niedawno robiłem coś takiego w audi
a niedawno robiłem coś takiego w audi
Jest ładny bandyta i o to chodzi dobrze Ci to wyszło. Ja u siebie mam wrażenie dziwne jak jest ciepło gdy depne mu to taka chwila zastanowienia i dopiero turbo pompa zawór się kończy? a za IC nie są rury gorące
- trzeci5
- Forum Master
wyszło jak wyszło też się mi podoba,masz u siebie IC zmieniony czy jeździsz na ori ICAntonioo pisze:Jest ładny bandyta i o to chodzi dobrze Ci to wyszło. Ja u siebie mam wrażenie dziwne jak jest ciepło gdy depne mu to taka chwila zastanowienia i dopiero turbo pompa zawór się kończy? a za IC nie są rury gorące
trzeci5, mam zmieniony 550x140x65, raz mi przeładowało do 2 barów, a raz jakiś bład też wyskoczył niepamietam już jaki ale też coś od zaworu, że niedoładowany czy coś
- trzeci5
- Forum Master
może zawór n75 nie pracuje prawidłowo i źle steruje łopatami,może łopaty są przypieczone zobacz tematy poniżej,zawór n75 można wyczyścić mioże jakiś brud sie tam dostał i go blokujeAntonioo pisze:trzeci5, mam zmieniony 550x140x65, raz mi przeładowało do 2 barów, a raz jakiś bład też wyskoczył niepamietam już jaki ale też coś od zaworu, że niedoładowany czy coś
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1425072.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sprawdz.auto.pl/przeladowanie-turbiny/" onclick="window.open(this.href);return false;
trzeci5, no musze to sprawdzić bo coś nie jedzie fura, tez mam problemy z pamiecią ROM kompa silnika ale czy by od tego sie pierr z mocą to niewiem bo raz jedzie a raz nie jedzie. Takie odnosze wrażenie sprawdze ten zawór pierwsze co
- trzeci5
- Forum Master
jeśli z kompem jest coś nie tak to całkiem prawdopodobnie ze to przyczyna niedomagania,kiedyś mój tuner mi mówił że robił komuś tam w audi program i po paru tygodniach gość przyjechał z powrotem bo auto zrobiło sie słabsze i zaczęło kopcić,okazało się że program się coś tam posypał i po wgraniu nowego wszystko wróciło do normy.Sprawdź u siebie czy sztanga przy turbo która reguluje kierowniczkami chodzi w pełnym zakresie,jeśli nie to spróbuj ja rozruszać.Sztanga po zapaleniu auta powinna być odciągnięta od turbiny czyli gruszka powinna ją zassać do siebie przy dodawaniu gazu gruszka powinna popuszczać sztangę,zakres pracy sztangi to około 2cm,pozdroAntonioo pisze:trzeci5, no musze to sprawdzić bo coś nie jedzie fura, tez mam problemy z pamiecią ROM kompa silnika ale czy by od tego sie pierr z mocą to niewiem bo raz jedzie a raz nie jedzie. Takie odnosze wrażenie sprawdze ten zawór pierwsze co