Bolączki 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Bolączki 1.8T
Nie chcę psuć auta gazem, albo seryjne 1.8T dążąc do większych KM lub 1.9TDI i modzić .
"Turbo läuft, Turbo säuft"
- GregorzG60
- Użytkownik
Bolączki 1.8T
1.8T + gaz + dążenie do większych mocy stoi w jednym zdaniu , jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić z lpg w 1.8T z mocą 280-350km to znaczy że marny z niego szpec.
Pozatym na forum pokutuje TB + gaz = klopoty , błąd. 1.8T plus gaz przy dobrym fachowcu oznacza że silnik będzie miał lżej niż na PB, w tym zestawieniu to benzyna jest tym złem, a gaz dobrodziejstwem, a jeszcze przy modach chiptuningu, odpwiednie programowanie ECU na lpg to już jest spory zysk.
Dodam tylko że moje auto na gazie generuje więcej mocy i momentu niż na benzynie, no ale to nie temat o 1.8T plus gaz i tym co można osiągnąć
Pozatym na forum pokutuje TB + gaz = klopoty , błąd. 1.8T plus gaz przy dobrym fachowcu oznacza że silnik będzie miał lżej niż na PB, w tym zestawieniu to benzyna jest tym złem, a gaz dobrodziejstwem, a jeszcze przy modach chiptuningu, odpwiednie programowanie ECU na lpg to już jest spory zysk.
Dodam tylko że moje auto na gazie generuje więcej mocy i momentu niż na benzynie, no ale to nie temat o 1.8T plus gaz i tym co można osiągnąć
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Bolączki 1.8T
W pasku siedzi 1.8T i powiem że już nie kupię diesla bo się nie opłaca , co do brania oleju , jedne turbiny brały drugie nie , spalanie na trasie przy 90 7 litrów , w miescie 10,5 11 przy bucie do 14 w zimę. Części tanie , trzeba psrawdzić odmę bo jak pęknieta to obroty falują , znajomy miał 130 w passacie , padła mu elektronika w trysku nie mógł dostać używki w Łodzi to sprzedał auto , a i silnik jest tak cichy że go nie słychać , przbig 280 tys i nic ni bierze oleju , u mnie na gazie dół minimalni słabszy środek i góra tak samo jak na PB
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Bolączki 1.8T
1.8t można gazować i to bez większych obaw . Jedynym mankamentem jest to żeby gazownik był dobry oraz przy instalacji nie wolno oszczędzać tzn wtryski hana 2000, parownik z wyzszej półki KME GOLD oraz sterownik (ja polecam stag 4 plus). 5 lat temu miałem golfa z takim silnikiem + gaz, teraz mam leona 1.8t i też go zagazowałem. Z chęcią też bym przyjął a4, passata lub coś z tym motorem. Nic tylko lać i wyprzedzać . Bardzo polecam ale tak jak wcześniej napisał jeden z forumowiczów bolączką jest poprzedni właściciel aczkolwiek tego samego tyczy się TDI.
Szukaj zadbanej sztuki, a na pewno będziesz się cieszyć. Jeśli chcesz ekonomi to gaz bardzo wskazany przy tym nic nie stracisz poza licznikiem złotówek w głowie.
Szukaj zadbanej sztuki, a na pewno będziesz się cieszyć. Jeśli chcesz ekonomi to gaz bardzo wskazany przy tym nic nie stracisz poza licznikiem złotówek w głowie.
Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)
było
MKIV 1.8T AUM najlepszy z najlepszych 200+KM homemade :)
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
Bolączki 1.8T
A jak wygląda koszt założenia takiej bogatej instalacji pod tlenku gazu?
Interesuje mnie Audi S3 1.8T lub Golf IV 1.8T
Interesuje mnie Audi S3 1.8T lub Golf IV 1.8T
"Turbo läuft, Turbo säuft"
Bolączki 1.8T
Zwyjła sekwencja na normalnym parowniku i standardowych wtryskach 2300-2500. Za dobry zestawik zapłacisz 2800-3000 pln. Niektórzy mogą krzyknąć nawet ponad 3500. Najważniejsze to dobry gaziarz to co wstawi do samochodu powiesz sam. Regulacja dynamiczna tzn podczas jazdy i nie odczujesz różnicy miedzy gazem a benzyną.
Jeszcze fajnym wyborem jest leon 1.8T 225KM.
Wstaw to co pisałem wyżej, a rozczarowany nie będziesz.
Życzę dobrego wyboru.
Jeszcze fajnym wyborem jest leon 1.8T 225KM.
Wstaw to co pisałem wyżej, a rozczarowany nie będziesz.
Życzę dobrego wyboru.
Jest -> a4 b7 1.8T BFB :)
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
było
Leon 1.8T APP
Golf 1.9TDI ARL
Golf 1.8T AGU
Golf 1.4 cokolwiek
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Bolączki 1.8T
Ja mam wsadzone wtryski Matris Hs (Hany sie szybciej brudzą , gaz jaki mamy taki mamy) , możesz też wybrać Baracuda to polski odpowiednik hany , byle z daleko od czerowych valteków bo to zło , ważnie jest to żeby nawierty w kolektorze nie były w połowie drogi i tak jak kolega pisał wystroic to wszystko na drodze a nie tylko ww zakładziejednostka sterująca to KME DIEGO robiona pod Zgierzem na pełnym zbiorniku przejedzam 430 km
Przy wyższych prędkościach też nie pali dyzo bo 12.5 L
Jeżeli masz tankować gaz to tylko schellowski , po tym gazie w parowniku nie ma syfu tylko osadza sie jak by taki olej i pali mniej gazu i mniej wchodzi , jest to bardzo kaloryczny gaz dokładnie dostarcza im to americangaz ( przyjedza z Rosji) porem jest BP i długo długo nic. Czyli reasumując gaz z schela jest najlepszy
Przy wyższych prędkościach też nie pali dyzo bo 12.5 L
Jeżeli masz tankować gaz to tylko schellowski , po tym gazie w parowniku nie ma syfu tylko osadza sie jak by taki olej i pali mniej gazu i mniej wchodzi , jest to bardzo kaloryczny gaz dokładnie dostarcza im to americangaz ( przyjedza z Rosji) porem jest BP i długo długo nic. Czyli reasumując gaz z schela jest najlepszy
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Goblin
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bolączki 1.8T
U mnie są zielone Hanki, stag 4 i nic się nie dzieje Spalanie 10,5l gazu na 100km przy 120km/h ustawione na tempomacie. Żadnej różnicy jeśli chodzi o LPG czy Benzyne po prawidłowym strojeniu nie czuć (no może w portfelu ) Oszczędności są kosmiczne wystarczy porównać: na tej samej trasie 8l benzyny na 100, a 10,5l gazu + 0,5l benzyny rozruchowo . Na gazie zrobiłem 15tysięcy w tym aucie, jest GIT! Strojenie do kogoś kumatego, sonda szerokopasmowa pozwala to auto wyregulować niemalże idealnie - oczywiście komuś kumatemu Generalnie gazem nic nie zepsuje, a wręcz przeciwnie, podreperujesz domowy budżet!
[b]MOJE MK3 PO OGROMNEJ RENOWACJI!:[/b]
ZAPRASZAM:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217412
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217412][img]http://i249.photobucket.com/albums/gg240/Gobasu/th_SDC11361.jpg[/img][/url]
ZAPRASZAM:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217412
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217412][img]http://i249.photobucket.com/albums/gg240/Gobasu/th_SDC11361.jpg[/img][/url]
Bolączki 1.8T
A czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest różnica w spalaniu, po podniesieniu mocy w 1.8T, oczywiście mam na myśli spalanie gazu. trzeba po tym dać do ragulacji gaz czy to ma się juz samo przez sie. I firma ustawi wszystko?
Bolączki 1.8T
najpierw strojenie, potem gaz, ewentualna wymiana wtryskiwaczy i reduktora pod wieksza moc i nowe strojenie
Było 97" Mk3 AFN -> Było 98" A4 B5 Avant 1.8 T Quattro -> Jest 98" A8 D2 4.2 Quattro
Bolączki 1.8T
reduktor i wtryski sa już więkjsze wiec tu obawy nie ma, zastanawia mnie po wystrojeniu gazu czy wszystko bedzie Ok łacznie ze spalaniem na benzynie i gazie
Bolączki 1.8T
Dorzucę swoje 5 groszy:
1.8T AGU + gaziornia
Spalanie średnie gazu 8-9 litrów / 100km (tryb mieszany 70% trasa, 30% miasto).
Prędkość trasa 60/150km/h, miasto wiadomo - różnie...
Zrobione 20 000km na gazie - 0 regulacji, 0 wymian materiałów eksploatacyjnych (a warsztat mam przy domu ...) - dalej jedno i to samo spalanie.
Reduktor do mocy 250KM - duży zapas bo mody się szykują.
Dzisiaj tankowane - na liczniku 370km, gazu zatankowane 35L (z czego dużo klima chodziła).
Ubytek mocy? Nie wiem co to znaczy.
Tak jak pisali przedmówcy - dobry gazownik + dobra instalacja -> 100% zadowolenia i oszczędności w stosunku do benzyny.
1.8T AGU + gaziornia
Spalanie średnie gazu 8-9 litrów / 100km (tryb mieszany 70% trasa, 30% miasto).
Prędkość trasa 60/150km/h, miasto wiadomo - różnie...
Zrobione 20 000km na gazie - 0 regulacji, 0 wymian materiałów eksploatacyjnych (a warsztat mam przy domu ...) - dalej jedno i to samo spalanie.
Reduktor do mocy 250KM - duży zapas bo mody się szykują.
Dzisiaj tankowane - na liczniku 370km, gazu zatankowane 35L (z czego dużo klima chodziła).
Ubytek mocy? Nie wiem co to znaczy.
Tak jak pisali przedmówcy - dobry gazownik + dobra instalacja -> 100% zadowolenia i oszczędności w stosunku do benzyny.
Bolączki 1.8T
a ja mam do kupienia 1.8t AUM ale od spodu zauwazyłem że cieknie olej ze skrzyni biegów i olej z rury z boku przy kole, to chyba ze spręzarki czy intercoolera? drogie to może być?
Audi A3 2.0TQ 250 KM i 384 Nm by TuneUp Gdańsk
Bolączki 1.8T
nie kupuj, regeneracja skrzyni i turbiny to nie sa przyjemne wydatki
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"