Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
dokładnie , poco bawić się w jakieś polerki , paluchy wyodbijane i tyle , po co się denerwować pozniej że się tyle czasu przy tym spędziło a z praktycznością kiepsko. Ja w swoim malowałem wszystkie plastiki które były porysowane lub zniszone lakierem w spray BOLL czarny do zderzaków plastikowych . to co było pokryte tą zaje... gumą zmyłem rozcieńczalnikiem i pomalowane dwoma warstwami tym lakierem i wygląda jak ori , a póżniej się nie odbijają paluchy i jest gites .
Przemula jak dlugo masz pomalowane te elementy?nic sie z tym nie dzieje?
mam około 2 mies. nic się raczej nie winno z tym dziać , lakier preferowany do plastików więc dobrą ma przyczepnoąć i wydaje się mi być to ok , wygląda jak nowy plastik ori
polecam
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wolalbym znalesc rozwiazanie ktore wytrzyma porownywalnie do ori
Panowie, miałem dziś czyścić tunel środkowy, schowek pasażera i osłony pod kierownicą i przy konsoli środkowej. Wyczyściłem popielniczkę z tyłu i zacząłem tunel środkowy z tyłu i moim oczom ukazał się błyszczący plastik. Coś czuję, że te plastiki po wyczyszczeniu będą wyglądać tanio, jak w starych samochodach. Jak to widzicie? Konieczne będzie malowanie?
Tu fotka, chodzi mi o zaślepkę uchwytu na napoje i ten wyczyszczony róg pod popielniczką
![Obrazek](http://img9.imageshack.us/img9/7863/dsc00010py.jpg)
Tu fotka, chodzi mi o zaślepkę uchwytu na napoje i ten wyczyszczony róg pod popielniczką
![Obrazek](http://img9.imageshack.us/img9/7863/dsc00010py.jpg)
VW Bora 2002r. w dziale "nasze auta"
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Pod guma znajduje sie blyszczacy plastik I stad ten temat. Mozna go wypolerowac, pomalowac ,okleic itp w zaleznosci od uznania. Sam usunalem gume z kilku elementow I zastanaiam sie co z tym dalej zrobic, bo po polerce nie jestem zadowolony z efektu.
Odp: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
No tak, czytam o malowaniu Bollem na poprzednich stronach. Chyba trzeba będzie się nad tym zastanowić. Tylko pewnie z tymi chropowatymi plastikami nie biedzie problemu, gorzej z plastikiem pod gałką biegów, przy stacyjce i na rączkach bo jest gładki. Matowienie papierem wystarczy? Sorry za te nubskie pytania, ale nigdy się tym nie interesowałem i nie robiłem ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pomysłodawcę tego gumowanego wynalazku powinni uhonorować w odpowiedni sposób![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
via TapaTalk2
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pomysłodawcę tego gumowanego wynalazku powinni uhonorować w odpowiedni sposób
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
via TapaTalk2
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Dzisiaj zabrałem sie za te plastiki. Metoda jaką zastosowałem jest bardzo prosta i daje super efekt. Zdarłem większość gumy kartą kredytową (można użyć płyty CD itp rzeczy). Następnie to co zostało wyczyściłem zwykłym środkiem do mycia/czyszczenia deski rozdzielczej (K2 OSKAR), resztka gumy w ten sposób idealnie schodzi. Plastik wygląda tak jak ma wyglądać, w dotyku super. Stosunek włożonej pracy do efektu bardzo dobry, polecam.
Zapraszam:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=515430" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=515430" onclick="window.open(this.href);return false;
mkmck oprócz bolla jest jeszcze motip który według prubek będzie wyglądał jeszcze lepiej niż boll. Gdybyś wyszedł przed szereg i zdjął tą gumę z tunelu środkowego i pomalował to moglibyśmy w końcu zobaczyć jak to będzie wyglądało.
PS. Czym zdjąłeś tą gumę z tunelu środkowego ? ?
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
O którym produkcie Motipa mówisz? Malowałem plastiki na próbę czarnym vinylsprayem i efekt nie jest zadowalający, wygląda po prostu jak wypolerowany plastik tylko taki trochę matowy bez żadnej struktury.lucypper pisze:mkmck oprócz bolla jest jeszcze motip który według prubek będzie wyglądał jeszcze lepiej niż boll. Gdybyś wyszedł przed szereg i zdjął tą gumę z tunelu środkowego i pomalował to moglibyśmy w końcu zobaczyć jak to będzie wyglądało.
Gume czyscilem rozpuszczalnikiem nitro. Szybko schodzi tylko czasami tam gdzie bylo wiecej nitro przebarwia plastik na taki sino bialy kolor I troche ciezko sie tego pozbyc sama pasta polerska. Trzeba zmatowic papierem wodnym przed polerka. Z reszta przed malowaniem tez nie zaszkodzi bo przez to polepszysz przyczepnosc farby, no I jeszcze trzeba odtluscic np.benzyna ekstrakcyjna
Odp: Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
W tym miejscu widocznym na zdjęciu wyjątkowo lekko schodziło i wystarczyła woda, szmatka i linie papilarne.lucypper pisze:mkmck oprócz bolla jest jeszcze motip który według prubek będzie wyglądał jeszcze lepiej niż boll. Gdybyś wyszedł przed szereg i zdjął tą gumę z tunelu środkowego i pomalował to moglibyśmy w końcu zobaczyć jak to będzie wyglądało.
Niestety nie wyjdę przed szereg bo rzadko mam czas na to, więc na już nas pewno tego nie zrobię.
Ja popielniczkę czyściłem zmywaczem do paznokci i też został mi biały ślad w jednym miejscu.pavwloo84 pisze:Gume czyscilem rozpuszczalnikiem nitro. Szybko schodzi tylko czasami tam gdzie bylo wiecej nitro przebarwia plastik na taki sino bialy kolor I troche ciezko sie tego pozbyc sama pasta polerska. Trzeba zmatowic papierem wodnym przed polerka. Z reszta przed malowaniem tez nie zaszkodzi bo przez to polepszysz przyczepnosc farby, no I jeszcze trzeba odtluscic np.benzyna ekstrakcyjna
via TapaTalk2
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Pewnie tym samym. Mi właśnie m.in. o te elementy głównie chodzi.
A pytanie do kolegów, którzy malowali: nie schodzi pod paznokciem?
A pytanie do kolegów, którzy malowali: nie schodzi pod paznokciem?
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH