Alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm
Qto, masz rację, w mk4 tak nie ma. Sprawdziłem w instrukcji. W Polo tak jest.Qto pisze:pierwsze słyszę... u mnie wyje od razu
Alarm
dokładnie taki jak na filmiku (wiem bo przecież kilka zakładałem )Qto pisze:Nie pamiętam jaki dźwięk ma syrenka VW z osobnym zasilaniem...
alarm a raczej komofort 1C0 tak ma oraz .. komfort 1J0 po odpowiednim aktywowaniu w epromieQto pisze: jhosef napisał(a):Fabryczny alarm wyje z opóźnieniem. Zazwyczaj jest tak, że alarmy dokładane wyją zaraz po otwarciu drzwi z kluczyka.
Alarm fabryczny wyje jesli otworzy się auto z kluczyka i w ciągu około 30 sekund nie włączy zapłonu kluczykiem ze zgranym IMMO.
pierwsze słyszę... u mnie wyje od razu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Alarm
podepne się pod temat:
Auto otwieram zawsze z pilota i tak - nie działa wkładka od pasażera oraz od klapy (nie ma mowy o włożeniu kluczyka a co dopiero go o przekręceniu - czyli złodziej teoretycznie musi otwrzyć auto od kierowcy wkładka działa).
Ale pytanie mam następujące bo chodzi mi o alarm.
Czy nie jest tak iż auto zamknę z pilota i otworzę z kluczyka to alarm powinien się włączyć.
Czy jest to wina mikrostyku ?
Auto otwieram zawsze z pilota i tak - nie działa wkładka od pasażera oraz od klapy (nie ma mowy o włożeniu kluczyka a co dopiero go o przekręceniu - czyli złodziej teoretycznie musi otwrzyć auto od kierowcy wkładka działa).
Ale pytanie mam następujące bo chodzi mi o alarm.
Czy nie jest tak iż auto zamknę z pilota i otworzę z kluczyka to alarm powinien się włączyć.
Czy jest to wina mikrostyku ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm
nieciacho840 pisze:Czy nie jest tak iż auto zamknę z pilota i otworzę z kluczyka to alarm powinien się włączyć.
nie, jest możliwość zmiany tego w eepromie komfortuciacho840 pisze:Czy jest to wina mikrostyku ?
- ciachotdi
- diesel m@ster
Alarm
powiedzmy :
- zamykam auto z pilota ,zamykają się wszystkie drzwi dioda mryga w drzwiach kierowcy. Przychodzi "złodziejaszek" wkłada łamaka i otwiera drzwi kierowcy dioda przestaje mrygać. Otwiera wszystkie drzwi i jest w środku. Więc po co ten alarm, który się nie złączy.
Pytanie 2 jak wymusić by sprawdzić czy ten alarm wyje.
- zamykam auto z pilota ,zamykają się wszystkie drzwi dioda mryga w drzwiach kierowcy. Przychodzi "złodziejaszek" wkłada łamaka i otwiera drzwi kierowcy dioda przestaje mrygać. Otwiera wszystkie drzwi i jest w środku. Więc po co ten alarm, który się nie złączy.
Pytanie 2 jak wymusić by sprawdzić czy ten alarm wyje.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm
to już pytanie do inżynierów VW - tak to wymyśliliciacho840 pisze:powiedzmy :
usiądź w aucie, zamknij auto pilotem, odczekaj 30s, spróbuj odpalićciacho840 pisze:jak wymusić by sprawdzić czy ten alarm wyje.
- ciachotdi
- diesel m@ster
Alarm
ok sprawdze z tym zamknięciem.
Mam jedno pytanie jeszcze. Miałem taka sytuację. Otwieram auto z pilota tylko nie otwieram drzwi kierowcy a od pasażera i po ok 30 sek włącza się syrena. Więc domyślam się że dioda dalej mrygała? I dlaczego chyba nie powinna?
Mam jedno pytanie jeszcze. Miałem taka sytuację. Otwieram auto z pilota tylko nie otwieram drzwi kierowcy a od pasażera i po ok 30 sek włącza się syrena. Więc domyślam się że dioda dalej mrygała? I dlaczego chyba nie powinna?