Wykres z hamowni ALH - ocena parametrów po modyfikacji.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
słabo to mało powiedziane takie numery to wychodzą na wtryskach 216 turbo z130 i fmic i pogramie.Chyba ktoś cię zrobił w bambuko z gratami bo nie więżę aby Leo nie potrafił wykrzesać więcej mocy z twoich zmian,poza tym wykres ok w sensie przebiegu krzywych.
graty na 100% dobre doladowanie 1,52 bara
dodam ze w pompie mam seryjna fale. ale sadze ze 185 powinno byc spokojnie
dodam ze w pompie mam seryjna fale. ale sadze ze 185 powinno byc spokojnie
-
- Ma gadane
- Kontakt:
to chyba masz powid dla ktorego tak malo wyszlo tzn fala seria
Fala by chyba aż tak bardzo nie zaniżyła mocy.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
-
- Gadatliwa bestia
Re: Wykres z hamowni ALH - ocena parametrów po modyfikacji.
Może warto rozebrać silnik sprawdzić jego stan. A nie tylko obładować dobrymi gratami i liczyć na super wynik. Też nie wierze ze ktoś kto zajmuje się modyfikacjami codziennie wgra jakiegoś gotowca. Według mnie w pierwszej kolejności trzeba zając się sprawą paliwa czyli wtryski i pompa do sprawdzenia. Zrzeszą tuner powinien coś powiedzieć w temacie auta ponieważ je stroił i miał wszystkie parametry a na forum to co możemy Ci powiedzieć po wykresie wyszło słabo i tyle.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wynik slaby tego sie nie da ukryc. Momentu masz w grom ok 400nm ale pozniej spada, ale spada dlatego ze uklad paliwowy slaby czy dlatego ze soft zbja, na moje oko pompa jest cienka, bo na fali ALH de110 i tak powinno za 180 lekko wyjsc.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
moze wtryski jakies lewe. teraz ostatnimi czasy dosc duzo tego sie pojawilo na rynku. Kto je robil i na jakich czesciach??
LEO ponoc dobry. Dziala w mojej okolicy i duz dobrego slyszalem aczkolwiek nie znam kolegi. Ja z 1.4 bara doladowania mam w PD 161 koni.
LEO ponoc dobry. Dziala w mojej okolicy i duz dobrego slyszalem aczkolwiek nie znam kolegi. Ja z 1.4 bara doladowania mam w PD 161 koni.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Zrób LOGI dynamiczne wstaw tutaj i napewno będzie coś widac
Doładowanie, Dawka .
Doładowanie, Dawka .
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
Log (0 - 001,007,013)
Log (1 - 001,002,004)
Log (2 - 003,008,011)
wtryski fratelli osobiscie ustawialem cisnienia!
Log (1 - 001,002,004)
Log (2 - 003,008,011)
wtryski fratelli osobiscie ustawialem cisnienia!
Szatannnn wrzucałeś 3barowy sensor ? Jeżeli tak to nie masz go skalibrowanego i turbo zamiast 1.52b dmucha realnie 0.15-0.2b więcej.
Zrób 001 i 004 dynamicznie razem, bo tutaj to tylko widać że przepływomierz nie tnie, turbo nie doładowuje górą (mało paliwa lub nieszczelny dolot, ale najpierw wypowiedz się czy masz 3barowy sensor).
Zrób 001 i 004 dynamicznie razem, bo tutaj to tylko widać że przepływomierz nie tnie, turbo nie doładowuje górą (mało paliwa lub nieszczelny dolot, ale najpierw wypowiedz się czy masz 3barowy sensor).
-
- Forum Master
- Kontakt:
100% nie jest skalibrowany bo widzi 856 mbar, to przy szybkiej kalkulacji daje ze masz ok 0.35B wiecej niz byc powninno, z overboost licza masz prawie 2.0 bar dmuchane. ARL dlugo na tym nie pociagnie... , 1.7 by jeszcze latalo ale 2
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
i wlasnie z obawy o takie ogarniecie softu pojechalem do Roberta w Gdansku. Mialem takie wahania wlasnie ale wiedzialem ze u Roberta nie bedzie wtopy. Mam tez 3 barowca wstawionego i takiej lipy nie mam.
Zawsze moze wrocic do 2.5 barowca i bedzie ok.
Zawsze moze wrocic do 2.5 barowca i bedzie ok.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Tak mapsensor jest 3 barowy logi wrzucę wieczorkiem jak będę na chacie.