Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Pomaluj bollem i będzie jak nowe. Ta półka nawet przy oryginalnych dekorach jest po prostu pomalowana
panowie, a jakiś dobry, sprawdzony klej/sylikon do dekorów może ktoś polecić ? taśma dwustronna też była grana i nie trzyma
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Klej do szyb, ale już nie oderwieszmerter pisze:panowie, a jakiś dobry, sprawdzony klej/sylikon do dekorów może ktoś polecić ? taśma dwustronna też była grana i nie trzyma
- marcinvwzplpl
- Nowicjusz
Odświeżanie plastików i kierownicy
Witam. Domyślam się że pewnie większość osób przerabiała temat wytartej kierownicy czy porysowanych plastików zresztą jak ja również . Po sprawdzeniu kilku sposobów efekt był marny więc spróbowałem z folią i mi osobiście się podoba ale to pewnie rzecz gustu , jednak zamieszczę fotki może ktoś skorzysta.
- marcinvwzplpl
- Nowicjusz
- marcinvwzplpl
- Nowicjusz
A kierownice udało się odświeżyć pastą do skóry firmy SAPHIR zajęło to około 40 minut z demontażem i montażem kierownicy
wyszło nieźle, chyba nawet renoskór tak dobrze sobie nie razi. Pytanie, czy będzie się dostatecznie długo trzymało? no i czy nie zacznie puszczać farby
- marcinvwzplpl
- Nowicjusz
Jak na razie trzyma się super i nic nie brudzi Sam wątpiłem w trwałość ale jest ok
Saphir jest ok . Nałożyłem 4 warstwy w październiku i do teraz wygląda jak trzeba i nie brudzi. Kierownicy nie trzeba demontować.
Gran Turismo Iniezione
Zrobiłem próbne malowaniem rączki od drzwi, wyczyściłem gumę aż do papieru wodnego 1000, umyłem rozpuszczalnikiem, podkład na plastik boll, po ok 20min czarny boll. Po wyschnięciu całość zrobiła się szaro-biała zamiast czarnego. Co zrobiłem źle ?
Po przeschnięciu jeszcze jedna warstwa czarnego, ale efekt będe widział jutro bo schnie w pracy.
Po przeschnięciu jeszcze jedna warstwa czarnego, ale efekt będe widział jutro bo schnie w pracy.
Koszt pasty z przesyłką to jakieś 35-40zł (nie pamiętam dokładnie bo brałem ją z innymi gratami do detailingu). Wystarczy przynajmniej na 5-6 kierownic, więc spoko. Do tego potrzebny byłby zmywacz do skór, szczotka i włóknina do zmatowania starego lakieru skóry.
Gran Turismo Iniezione
Widocznie podklad wszedl w reakcje z farba I tak sie stalo. Najprawdopodobniej podklad jeszcze nie wysechl na tyle zeby nakladac kolejna warstwe
Po ponownym malowaniu ( schneło 24h) dalej została plama w jednym miejscu. Chyba wyczyszcze jeszcze raz do golego plastiku i pomaluję bez podkładu.