Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Re: Odświeżanie plastików i kierownicy
[quote="marcinvwzplpl"]Witam. Domyślam się że pewnie większość osób przerabiała temat wytartej kierownicy czy porysowanych plastików zresztą jak ja również . Po sprawdzeniu kilku sposobów efekt był marny więc spróbowałem z folią i mi osobiście się podoba ale to pewnie rzecz gustu , jednak zamieszczę fotki może ktoś skorzysta.
Kolego , uzywales podkladu zwiekszajacego przyczepnosc do klejenia folii ?
Kolego , uzywales podkladu zwiekszajacego przyczepnosc do klejenia folii ?
- marcinvwzplpl
- Nowicjusz
Re: Odświeżanie plastików i kierownicy
Kolego , uzywales podkladu zwiekszajacego przyczepnosc do klejenia folii ?[/quote]
Nie używałem żadnych środków za wyjątkiem benzyny ekstrakcyjnej do odtłuszczenia i jak do tej pory trzyma się nieżle
Nie używałem żadnych środków za wyjątkiem benzyny ekstrakcyjnej do odtłuszczenia i jak do tej pory trzyma się nieżle
Witam. Ja u siebie wszystko zmylem plynem do mycia plastikow, za dyszke w sklepie, taka pomaranczowa butelka psik psik, bodajze "moje auto" potem wyszlifowalem papierem 800. Nalozylem podklad do plastiku, taki jak do zderzakow. Pomalowalem czarna farba. I na to nakleilem folie carbon z 3m. Na niektorych elementach nie bylo latwo ale po kilkugodzinnych walkach z szuszarka w rece dalo rade. NIe przypadkiem uzylem czarnej farby gdyz na gladkie powierzchnie lepiej przykleja sie folia, i np jak w klamce kierowcy sa wglebienia, np z el szyb, nie oklejalem wnetrza lecz wszystko ladnie wycialem. Zaraz pojde i dodam fotki.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Ma ktoś sprawdzoną metodę na odświeżenie powierzchni schowka?
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
to jest jakiś pomysł ale to wtedy z całą dechą by trza było
RA_FEEL_IT!, teraz wisi bora czarna na alledrogo, która ma flok ale nie pamiętam czy cała decha:)
http://allegro.pl/volkswagen-bora-1-9-t ... 83434.html
http://allegro.pl/volkswagen-bora-1-9-t ... 83434.html
Z tym malowaniem elementów to jest trochę lipa. Sprawa dotyczy rączki w drzwiach kierowcy, malowałem ją z dwa miesiące temu, efekt wyszedł super, ale teraz w miejscu gdzie chwytam ręką farba z matowej zrobiła się już błyszcząca i wygląda to średnio. Dlatego będę ja oklejał folią, albo pomaluje plastidipem i zobaczę co z tego wyjdzie.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najgorszy jest właśnie schowek. "Ktoś"niechcący wsiądzie i zachaczy i obtarcie gotowe i problem też. Niby można pomalować Bollem ale kto wie jak to wyjdzie. Plastidip też pewnie podobnie.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
a może jest ktoś kto malował schowek lub cokolwiek innego?
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Ma ktos pomysl jak odswierzyc ten element od podlokietnika
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
NA bokach jest ta cudowna guma, trzeba ja zedrzeć i pomalować bolem do zderzaków.
gumy Juz nie ma jak widac na fotce.ale czy ta farba sie szybko nie wytrze po bokach bo mam auto 3d
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Czytalem na forum lakierniczym ze maluja lakierem strukturalnym dobranym w mieszalni farb. Pozniej trzeba tylko dobrac wielkosc dyszy zeby struktura byla podobna do oriRA_FEEL_IT! pisze:a może jest ktoś kto malował schowek lub cokolwiek innego?