[MK2] Zepsuta klamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
za 15zl to napewno nie jest oryginal (chyba ze uzywka), co do klamek rzemieslniczych za 20 -30zl w sklepie to zgadzam sie z "guti" dziala max przez miesiac (przerobilem chyba ze 3 sztuki tego syfu i w koncu wrocilem do oryginalu i jest GIT), dodam skromnie od siebie ze za produkcje takiego gowna powinni sadzac do wiezienia , kupuj tylko oryginal i najlepiej uzywany (na gieldzie stosy tego sa)
Te za 15 zł. miałem juz dwie od strony kierowcy,może każda z nich wytrzymała rok,ale teraz jak mi siądzie to będę zmieniał na klamki które wyglądają i otwierają się tak jak w Mk3 specjalnie dedykowane do Mk2,zakładanie bez przeróbek.Były takie na allegro,gość sprzedawał za komplet po 90zł.W tej chwili nie ma.Jest tylko link na którym forumowicze wypowiadają sie na temat tych klamek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50662
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50662
ta klamka na zdjeciu ma regulacje ( regulacja tylko przednich tylne ne mialy) i nie trzeba nic podginac mialem takie za pare zlotych i sprawuja sie dobrze , regulacja jest na tym bialym bolcu co naciska na jezyczek w dzwiach, takie kalmki polecam nie ma z nimi problemu jak sie slabo otwieraja to podkrecasz regulacje i po problemie , a teraz ja zalozylem sobie klamki " mk3" pasujace do mk2 i maja regulacje na wszystkich czterech klamkach.
Pozdrawiam
Zyj kolorowo :)
A po czym poznać czy klamka jest oryginalna czy podróba?guti pisze:Panowie ale Wy mnie nie sluchacie co mowie, w sklepach to nie sa orginalne klamki!! to sa nedzne zamienniki kosztuja ok 20 zl i po max 2 tygodniach znowu jest do wymiany, lepiej poszukac na szrocie , wiem co mowie bo juz dwie kupilem zadowolony ze nowa klamka itd a w srodku badziew. Pojechalem na szrot i za ta sama cene kupilem z Golfa, no ale ja tylko podsunalem pomysl, tak tylko sie chce podzielic swoimi doswiadczeniami, link na allegro nie mial sugerowac tylko bo moglem znalezc inna tansza , wrzucilem go poniewaz na tej aukcji widac wyrazne zdjecie
jak sa wkladki z takimi rzemieslniczymi kluczykami to podroba np. http://www.allegro.pl/item157200385_kla ... _nowa.html, a jak nie ma to oryginal ma pod jezyczkiem na plastiku do otwierania drzwi wtopione logo audi - VW (wystarczy spojrzec na klamke od spodu)ck pisze:A po czym poznać czy klamka jest oryginalna czy podróba?guti pisze:Panowie ale Wy mnie nie sluchacie co mowie, w sklepach to nie sa orginalne klamki!! to sa nedzne zamienniki kosztuja ok 20 zl i po max 2 tygodniach znowu jest do wymiany, lepiej poszukac na szrocie , wiem co mowie bo juz dwie kupilem zadowolony ze nowa klamka itd a w srodku badziew. Pojechalem na szrot i za ta sama cene kupilem z Golfa, no ale ja tylko podsunalem pomysl, tak tylko sie chce podzielic swoimi doswiadczeniami, link na allegro nie mial sugerowac tylko bo moglem znalezc inna tansza , wrzucilem go poniewaz na tej aukcji widac wyrazne zdjecie
Pozwolę sobie napisać kilka zdań odnośnie klamek.
Kumpel "wrwał" klamkę od kierowcy ( taki talent) Kupiłem podróbę (chyba 18zeta z zamkiem i dwoma kluczykami)Działa już rok i nie ma zadnych problemów.
Następną wymieniłem prawą tylną- urwał się języczek. Też podróba i działa bez zarzutu.
No i najważniejsze.
Dostałem klamki mk3 look (dedykowane do mk2).Założyłem lewą tylną- super.
Zacząłem zakładać lewy przód.Niestety, przy wkladaniu do drzwi "zrobiły" się dwie.Być może jakaś wada materiałowa, ale klamka jest do wyrzucenia.
[ Dodano: Nie Sty 14, 2007 05:53 ]
1- nowe
2-tył po założeniu
3-przód po próbie założenia.Pęknięty element jest dość ważny, od jego wytrzymałości zależy to czy drzwi da się otworzyć. Jest plastykowe i w zimie trzeba dość mocna pociągnąć.
Kumpel "wrwał" klamkę od kierowcy ( taki talent) Kupiłem podróbę (chyba 18zeta z zamkiem i dwoma kluczykami)Działa już rok i nie ma zadnych problemów.
Następną wymieniłem prawą tylną- urwał się języczek. Też podróba i działa bez zarzutu.
No i najważniejsze.
Dostałem klamki mk3 look (dedykowane do mk2).Założyłem lewą tylną- super.
Zacząłem zakładać lewy przód.Niestety, przy wkladaniu do drzwi "zrobiły" się dwie.Być może jakaś wada materiałowa, ale klamka jest do wyrzucenia.
[ Dodano: Nie Sty 14, 2007 05:53 ]
1- nowe
2-tył po założeniu
3-przód po próbie założenia.Pęknięty element jest dość ważny, od jego wytrzymałości zależy to czy drzwi da się otworzyć. Jest plastykowe i w zimie trzeba dość mocna pociągnąć.