Witam.
W drodze powrotnej do domu w mieście zauważyłem dość dynamicznie jadącą Astrę III (mniej więcej chyba 2005 rok?). W końcu na jednej z głównych wylotowych z miasta jest rondo i z tego ronda im dalej się jedzie, tym mocniej pod górkę Z panem od Astry zrozumieliśmy się chyba bardzo dobrze, bo oboje pocisnęliśmy ile fabryka dała, a że niewiele dała to tym bardziej się zdziwiłem że jedziemy drzwi w drzwi Wystartowałem z drugiego biegu mniej więcej przy 30km/h i tak dopiero coś powyżej 100, może 110km/h zacząłem Astrze powoli, systematycznie odchodzić. Przy 140 km/h spokojnie już zmieniłem pas na prawy i byłem 2 długości dalej niż Astra Szybciej nie było już jak bo na szczycie tej górki jest zacieśniający się łuk. Z tyłu na klapie Astry było napisane 1,8 Twinsport, ale całkiem możliwe że był to automat bo pełno ich tu właśnie w tej wersji. Wydaje mi się że wersja manualna nie miała by ze mną większych problemów. Z drugiej strony górka też mogła mi pomóc z moimi niutonami Nie było katechezji, cały czas czułem jego oddech na swoich plecach, ale kill jest kill
Passat B5 fl 1,9tdi AVB vs. Opel Astra 1,8 Twinsport
Aktualnie Passat B5 AVB z 2004 roku używany przeze mnie jako TAXI - Mój pierwszy VW
Hmmm... Nie jestem specem od Opli, poza tym pan później szybko mnie wyprzedził jak odpuściłem i coś poprzekręcałem nie czytając zbyt dokładnie A więc poszperałem po necie i chodziło zapewne o Twinport.
Aktualnie Passat B5 AVB z 2004 roku używany przeze mnie jako TAXI - Mój pierwszy VW
Nie, totalna seria... Nigdy też nie mierzyłem go, bo to samochód do pracy, chociaż w sumie nie raz korciło mnie żeby zapodać mu jakiś program Ale jak już wcześniej wspomniałem, wydaje mi się że ta Astra to automat bo tu gdzie mieszkam Astry 1,8 w tej budzie to zazwyczaj automaty. Myślę że manual to by mnie wciągnął.