Chiptuning 1.8T AGU - co można z niego uzyskać ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam tez mam silnik AGU Umnie jest chiptuning jest zalorzony IC z rurami wyciety kat Doładowanie 1.1 bara Moc około 200ps Ana seryjnym wydechu i IC mysle ze 190ps max wiecej lepiej nie krecic bo i tak k03 jest mała turbinka pRopunuje koledze zalorzenie turbinki k03s Iwiekszych wtrysków wtedy z 215ps osiagniesz Przy dobrym wystrojeniu pOZdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141033
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
slusar pisze:Radek -myslisz bardzo optymistycznie
polec mi takiego tunera ktory na k03 i seryjnych gratach osiagnie okolo 190 ps
Nie mysli optymistycznie tylko tak jest! Jest realne osiagnac 190ps na seryjnych gratach ! GTO zrobil to np w passacie mojego kolegi o oznaczeniu AEB . Po modyfikacji passat byl na hamowni i wyszlo 190ps i 300 nm . Dlatego jest realne osiagnac 190ps na seryjnym k03
Re: Chiptuning 1.8T AGU - co można z niego uzyskać ?
1.pytanie czy w ogole ktos probowal zrobic 1,8 twin turbo??
2.na GT 22 ile konikow mozna uzyskac z tego silnika robiac wtryski, wydech i ic no i oczywiscie program?
2.na GT 28 ile konikow mozna uzyskac z tego silnika robiac wtryski, wydech i ic no i oczywiscie program?
2.na GT 22 ile konikow mozna uzyskac z tego silnika robiac wtryski, wydech i ic no i oczywiscie program?
2.na GT 28 ile konikow mozna uzyskac z tego silnika robiac wtryski, wydech i ic no i oczywiscie program?
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
Tu są informacje które po części odpowiedzą na Twoje pytanie.Mianowicie rozpiska, a raczej porównanie osiągów Garrettów z ich strony.
http://www.turbobygarrett.com/turbobyga ... _sheet.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli chodzi o pierwsze pytanie, to sam jestem bardzo ciekawy.Znając jednak polskich tunerów i ich profesjonalizm,sądze,ze jest to do wykonania,ale może niech się oni sami wypowiedzą.Przede wszystkim czy jest sens takiej zabawy.Pozdrawiam
http://www.turbobygarrett.com/turbobyga ... _sheet.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli chodzi o pierwsze pytanie, to sam jestem bardzo ciekawy.Znając jednak polskich tunerów i ich profesjonalizm,sądze,ze jest to do wykonania,ale może niech się oni sami wypowiedzą.Przede wszystkim czy jest sens takiej zabawy.Pozdrawiam
...it has so much torque,that could tear a whole in time
...this is not acceleration. It's TELEPORT
w przedstawionym powyzej linku znajduje sie tabela czy ktos moglby przetlumaczyc jej naglowki ? np co to jest wspolczynnik a/r?
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
http://www.turbodynamics.co.uk/technica ... ictionary/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolejny link tłumaczący poprzednią tabelę(a w zasadzie tlumaczacy pewne pojęcia i skróty).Jeżeli język angielski jest problemem, proponuje google translator.Jako tako działa.Staram się nie podawać wszystkiego na tacy .
Kolejny link tłumaczący poprzednią tabelę(a w zasadzie tlumaczacy pewne pojęcia i skróty).Jeżeli język angielski jest problemem, proponuje google translator.Jako tako działa.Staram się nie podawać wszystkiego na tacy .
...it has so much torque,that could tear a whole in time
Odgrzeje trochę kotleta
Dziś dzwoniłem do typa w Uk z zapytaniem o chiptuning mojego silnika 1.8 Turbo AGU on mi na to że niektóre silniki starszego modelu nie da się chipować i że musi zobaczyć jaki ja mam
Nie wiem czy on jest jakiś nie douczony czy tak jest?
Dziś dzwoniłem do typa w Uk z zapytaniem o chiptuning mojego silnika 1.8 Turbo AGU on mi na to że niektóre silniki starszego modelu nie da się chipować i że musi zobaczyć jaki ja mam
Nie wiem czy on jest jakiś nie douczony czy tak jest?
Byłe mk4 i BMW- viewtopic.php?f=89&t=382399" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
agu nie da sie chipowac przez kabel, trzeba wylutowac pamięć .... coraz mniej specjalistow od tego jeszcze żyje
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
Re: Chiptuning 1.8T AGU - co można z niego uzyskać ?
Dokładnie. Każde 1.8T da się rzeźbić, tylko w przypadkach takich jak AGU, zajmuje to więcej czasu i kosztuje trochę więcej. Jak ktoś Ci mówi, że się tego nie da zrobić, to po prostu albo nie wie jak, albo nie chce mu się z tym bawić.szpieg pisze:agu nie da sie chipowac przez kabel, trzeba wylutowac pamięć .... coraz mniej specjalistow od tego jeszcze żyje
No właśnie pewnie mu się nie chce,dzwoniłem do innego warsztatu i powiedzieli że nie ma problemu i mogą zrobić remap tylko że mam do nich kilka setek kilometrów
Byłe mk4 i BMW- viewtopic.php?f=89&t=382399" onclick="window.open(this.href);return false;
Założyłem nowy temat ale chyba tu go przeniose bo podobny wątek:
W końcu zdecydowałem się na zrobienie programu ale trochę pod górkę idzie w sensie że ciężko znaleźć chętnych do remapu AGU w mojej okolicy
W tygodniu jeszcze podjadę do jednego magika-powiedział zobacze silnik to powiem co i jak
No dobrze czyli od początku,jak wyżej pisałem to seryjne AGU i chciałbym go w miarę przygotować pod remap cel około 200bhp jeśli seria będzie zdrowa
Chcę zrobić:
-na pewno logi dynamiczne aby sprawdzić przepływke i inne dane + szczelność dolotu
1.myślałem zmienić Tip na silikonowy:
I tu pytanie do was czy jest sens go wymieniać??
Gdzieś czytałem że taki Tip pasuje pod KO3 i Ko3s jeśli bym później chciał zmieniać turbo
2.Skoro jesteśmy przy dolocie,czytałem że parę osób np. "zimnylech" zmieniało dolot do ORI puchy filtra powietrza na ten z R32...+czyszczenie puchy średnica jest dużo wieksza ale czy to coś da??Pewnie bedzie dostawał większą dawke powietrza...ale nie wiemczy jest sens się z tym bawić...i czy w ogóle robić cos z filtrem/pucha,stożek odpada
3.Czy powinienem zakładać FMIC do wyżej planowanej mocy?
Tylko gotowiec wchodzi w grę pierwszy albo drugi wariant
4.Zastanawiałem się jeszcze nad montażem Downpipe 3" i może później wpadnie reszta wydechu
Co o tym myślicie?
Czy będzie to miało wpływ na remap jeśli wymienię/zrobię te podzespoly?
Albo poprostu jechać i zrobic program bez żadnego pier....a
Czekam na wasze rady i opinie bo w was Nadzieja
W końcu zdecydowałem się na zrobienie programu ale trochę pod górkę idzie w sensie że ciężko znaleźć chętnych do remapu AGU w mojej okolicy
W tygodniu jeszcze podjadę do jednego magika-powiedział zobacze silnik to powiem co i jak
No dobrze czyli od początku,jak wyżej pisałem to seryjne AGU i chciałbym go w miarę przygotować pod remap cel około 200bhp jeśli seria będzie zdrowa
Chcę zrobić:
-na pewno logi dynamiczne aby sprawdzić przepływke i inne dane + szczelność dolotu
1.myślałem zmienić Tip na silikonowy:
I tu pytanie do was czy jest sens go wymieniać??
Gdzieś czytałem że taki Tip pasuje pod KO3 i Ko3s jeśli bym później chciał zmieniać turbo
2.Skoro jesteśmy przy dolocie,czytałem że parę osób np. "zimnylech" zmieniało dolot do ORI puchy filtra powietrza na ten z R32...+czyszczenie puchy średnica jest dużo wieksza ale czy to coś da??Pewnie bedzie dostawał większą dawke powietrza...ale nie wiemczy jest sens się z tym bawić...i czy w ogóle robić cos z filtrem/pucha,stożek odpada
3.Czy powinienem zakładać FMIC do wyżej planowanej mocy?
Tylko gotowiec wchodzi w grę pierwszy albo drugi wariant
4.Zastanawiałem się jeszcze nad montażem Downpipe 3" i może później wpadnie reszta wydechu
Co o tym myślicie?
Czy będzie to miało wpływ na remap jeśli wymienię/zrobię te podzespoly?
Albo poprostu jechać i zrobic program bez żadnego pier....a
Czekam na wasze rady i opinie bo w was Nadzieja
ja mam takie mody przeprowadzone na silniku 1.8 turbo agu k03s + 370cc + wydech 2.5cal + soft wszystko było robione w firmie turbodizel.pl wykres pokazał 209km pozdravwiam
A mógł by mi ktoś udzielić informacji jaki jest koszt mniej-więcej koszt chipu Agu?